Herceg Novi

 

Herceg Novi Montenegro

Herceg Novi in Montenegro is een sfeervolle kustplaats aan de ingang van de Baai van Kotor, vroeger werd de plaats Castelnuovo genoemd, Italiaans voor “nieuw kasteel”. Herceg Novi werd opgericht door het bouwen van een fort en later werd de stad creatief uitgebreid vooral vanwege de handel in zout. Er zijn vrij veel  bezienswaardigheden in Herceg Novi:

 

Het fort is nog steeds te zien in de oude stad, het fort van Stari Grad of het fort Kanli Kula is gebouwd in 1382.

De oude stad heeft een mooie stadspoort met een klokkentoren die gebouwd is in de vorm van een kasteeltoren. De klokkentoren is gebouwd door de Oostenrijkers in de negentiende eeuw.

St.-aartsengel-Michael-kerk Herceg Novi

 

Andere bezienswaardigheden in Herceg Novi zijn het kasteel Forte Mare, de Kanli toren, het historisch museum en de Servische kerk St. aartsengel Michaël aan het Belavista plein in het centrum. In de avond is de stadspoort verlicht en in de sfeervolle straatjes van Stari Grad en aan het plein liggen winkeltjes en restaurants.

 

In het Kanli Kula fort is een klein openlucht theater met schitterend uitzicht op de baai, in de zomermaanden tijdens het jaarlijkse zomerfestival worden er verschillende muziek- en theatervoorstellingen gegeven.

Herceg Novi vakantie

 

Herceg Novi is een bekende maar geen al te drukke toeristische vakantiebestemming, de plaats is bekend geworden als een spa- en wellness centrum door de minerale bronnen en de geneeskrachtige zeemodder en er zijn goede hotels. De Igalo waterbronnen zijn al sinds de ontdekking aantrekkelijk voor mensen uit heel Montenegro maar ook van buiten de landsgrenzen zijn mensen op zoek naar de geneeskrachtige werking van de bronnen en de Igalo zeemodder.

 

 

Meljine Montenegro

Herceg Novi heeft geen lange zandstranden maar in de directe omgeving langs de Baai van Kotor zijn goede stranden gemakkelijk bereikbaar. De stranden liggen ten oosten van de stad bij onder andere Meljine en Bijela. Tegenover Herceg Novi ligt het groene schiereiland Lustica met de stranden Rose, Miriste en Zanjic. Rond de Baai van Kotor liggen groene berghellingen en het is een mooie wandelomgeving. Langs de kust ligt over de hele lengte van de baai ligt ook een goed wandelpad en er is een goede regelmatige busverbinding. Bezienswaardige interessante plaatsen in de directe omgeving zijn onder andere Kotor, Perast, Risan en Tivat. Landinwaarts, elf kilometer ten noorden van Herceg Novi en met een magnifieke ligging tussen de bergen, liggen het Servische klooster Savina en de Savina wijnproeverij.