Nederland

 

Nederland heeft een oppervlakte van 41.526 vierkante kilometer en een inwoneraantal van 16,4 miljoen. De hoofdstad van Nederland is Amsterdam. De vlag van Nederland is van boven naar beneden, rood, wit, blauw en staat symbool voor eenheid en onafhankelijkheid.

vlag Nederland

Nederland is een waterrijk land met de zee en rivieren. Nederland is grotendeels een vlak land met wat heuvels in de provincie Limburg. In Nederland zijn loofbossen, heidevelden, meren, moerassen, polderland en de Waddeneilanden.

 

Natuurgebieden

 

Er zijn in Nederland ruim 1.500 natuurgebieden, 20 van deze gebieden zijn een Nationaal Park. Samen vormen ze een goed beeld van alle bijzonderheden die de Nederlandse natuur heeft te bieden. Elk jaar is in Nederland de Dag van het Nationale Park, op deze dag zijn er leuke activiteiten voor ouderen en kinderen om op speelse of educatieve kennis te maken met het natuurgebied en de flora en fauna in het gebied. Het eerste opgerichte Nationale Park in Nederland is de Hoge Veluwe, het tweede is de Veluwezoom, beide gebieden liggen in Gelderland en werden al in 1930 en 1935 opgericht. Deze natuurgebieden lenen zich uitstekend voor een wandelvakantie in Nederland.

 

 

Andere Nationale Parken in Nederland zijn onder meer:  Lauwersmeer (Groningen en Friesland),  Schiermonnikoog (Friesland), De Alde Feanen (Friesland), Drents-Friese Wold (Drenthe en Friesland) Dwingelderveld (Drenthe), Drentsche Aa (Drenthe),  Weerribben-Wieden (Overijssel), Sallandse Heuvelrug (Overijssel) Utrechtse Heuvelrug (Utrecht), Duinen van Texel (Noord-Holland),  Zuid-Kennemerland (Noord-Holland), Oosterschelde (Zeeland), de Biesbosch (Noord-Brabant en Zuid-Holland), De Loonse en Drunense Duinen (Noord-Brabant), de Groote Peel (Noord-Brabant en Limburg) Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide (Noord-Brabant en Antwerpen).

vakantiebestemmingen Nederland

 

natuur en cultuur Nederland

 

overige informatie