Polen vakantie

 

Polen is een land met veel natuurgebieden, van oerbos tot vogelrijke wetlands en kustgebied. Het is een avontuurlijk en verrassend land voor een actieve wandel- of fietsvakantie in de ongerepte natuur of voor een stedentrip naar Warschau of Krakau.

 

 

Wandelvakantie in het noordoosten van Polen, ontdek Biebrza en Bialowieza. In de heldere riviertjes en meertjes kan heerlijk gezwommen worden. De wandeltochten voeren over fraai en afwisselend terrein met een indrukwekkende natuur, charmante dorpjes en kleinschalig boerenlandschap. Wandel door oerbossen en moerassen, vaar met een kano over de rivier de Netta, ga met een lokale gids op zoek naar wisenten (Europese bizons) en bezoek kleine oude orthodoxe kerkjes. Tijdens de reis overnacht u op kleinschalige boerderijen op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen. Zo leert u naast de prachtige natuur ook de lokale bevolking, hun gastvrijheid en hun manier van leven kennen:  wandelvakantie Polen

 

 

  • Vogelvakantie, wandelen in de bekende vogelgebieden van Polen, ontdek de roodmus, de withalsvliegenvanger en de waterrietzanger. Bij de vogelreis zijn excursies met lokale gidsen inbegrepen ook naar delen van de gebieden waar men zonder een gids niet kan komen.
  • Fietsvakantie in het merengebied van Mazurië in het noordoosten van Polen in de regio Warminsko-Mazurskie. De ruim 1.000 meren liggen veelal tussen de bossen en zijn vaak door rivieren onderling verbonden. Het Mazurisch Merenplateau is een mooie ecotoerisme bestemming, het is een rustig gebied met een prachtige natuur. De meren zijn een vogelrijk gebied met onder andere aalscholvers en zwarte ooievaars. In de wouden Piska en Borecka en in het oerbos Bialowieza leven nog vossen en marters. Het bos is het oudste Nationale Park van Polen.
  • Vakantie met kinderen tussen de ruim 1.000 meren van het Mazurisch Merenplateau, fietsen, wandelen, zwemmen en kanovaren, overnachten in boerenhoeves.

 

natuurreizen Polen

 

 

Groepsreis, het noordoosten van Polen is een magnifieke wandelregio, hier liggen de Biebrza-moerassen het grootste laagland moerasgebied van Europa en het oerbos Bialowieza. Beide gebieden zijn bekend om hun enorme vogelrijkdom, vooral in het voorjaar is het er een waar vogelparadijs. Ook dieren als de eland, de bever en de otter komen nog veel voor. U wandelt door oerbossen en moerassen, vaart met een kano over de rivier de Netta, gaat met een lokale gids op zoek naar wisenten (bizons) en bezoekt kleine oude orthodoxe kerkjes:  groepsreis wandelvakantie

 

 

Een ruime keus in vakantiehuizen in Polen  van een appartement voor twee personen tot een luxe villa met zwembad voor acht personen in de bergen, de bossen aan het strand of bij een stad. De vakantiehuizen krijgen over het algemeen een prima klantwaardering. Interhome is een van Europa’s grootste aanbieders in betaalbare vakantiehuizen en aangesloten bij ANVR en SGR. Interhome is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar ook voor vragen of tips tijdens uw verblijf in Polen. Kies een vakantiehuis in een van de Poolse regio’s: Beskiden, Bieszczady, Groot Polen, Klein Polen, Masuren, Mazowsze, Oostzee (Polen), Podlasie, Pommeren, Schlesien, Sudetenland, Tatra of de Beskiden.

 

vakantiehuizen Polen

 

 

Met een reisgids of natuurgids Polen verkennen, er is een ruim aanbod:  reisgidsen Polen