Albufeira

 

Alfubeira Portugal

Albufeira in Portugal is een populaire kustplaats centraal in het zuiden van de Algarve tussen Lagos en Faro in.

 

Albufeira is een drukke toeristische bestemming met veel hotels, een jachthaven, golfbanen, restaurants en cafés. Het toerisme is verspreid over de twee gebieden: de oude stad en de nieuwe stad Sao Joao, het nieuwe gedeelte de Sao Joao wordt meestal de Strip genoemd. De Strip bestaat vooral uit een lange hoofdstraat vol met restaurantjes, bars, nachtclubs en openlucht discotheken en is vooral populair bij jongeren.

 

Alfubeira strand

De oude stad van Albufeira ligt direct aan het strand en is voornamelijk een voetgangersgebied. Er zijn veel winkels, restaurants, cafés en nachtclubs met in de zomermaanden elke avond een live band. Het uitgaansgedeelte van de oude stad is circa drie keer zo groot als op de Strip.

 

Albufeira is van oorsprong een vissersplaats en dit is nog steeds te zien in de gezellige binnenstad met smalle straatjes, kleurrijke geschilderde huizen en leuke winkeltjes. In de vooral bij jongeren populaire kustplaats en de directe omgeving liggen goede zandstranden met mooie rotspartijen.

 

strand Alfubeira Portugal

De meest bekende stranden van Albufeira zijn het Peneco strand bereikbaar via een tunnel, het Pescadores strand, het Praia da Oura of het Goudstrand, het Aveiros strand en het Gale strand. Behalve de grote zandstranden met veel faciliteiten zijn er ook kleine stranden tussen de rotsen in de vele baaitjes. Albufeira ligt in een mooie omgeving en centraal in het zuiden van de Portugese Algarve. Er zijn veel mogelijkheden om er dagje op uit te gaan met de scooter naar bijvoorbeeld Olhos de Agua of het strand Falesia of naar het grote winkelcentrum Algarve shopping iets ten noorden van Albufeira. Er zijn ook excursies naar bijvoorbeeld Lissabon of een dagje varen naar de baaien, stranden en grotten in de omgeving.

 

Olhos de Agua

 

Olhos de Agua ligt vijf kilometer ten oosten van Albufeira, het is een kleine kustplaats met een gezellig centrum en enkele cafés en restaurants.

Olhos de Agua Algarve

 

De naam  Olhos de Agua betekent “Ogen van water”, aan de kust liggen zoetwaterbronnen onder het zand, bij eb zijn deze bronnen te zien en welt er zoet water op uit de kleine bronnen, deze worden “Ogen van water” genoemd.

 

Olhos de Agua is een vrij rustige bestemming voor een vakantie met mooi gelegen accommodaties.

Het is een mooie uitvalsbasis om de Algarve te ontdekken net buiten het drukke Alfubeira maar het is wel mogelijk om met een shuttle bus naar de uitgaansstad te gaan.