Carvoeiro

 

Carvoeiro of Praia do Carvoeiro in Portugal ligt in het zuiden van de Algarve, het is een kleine stad met een mooie ligging en een voormalige vissersplaats met een paar bezienswaardigheden en veel mooie stranden.

 

Carvoeiro Portugal

De wit geschilderde huizen zijn tegen de heuvel op gebouwd op de rots boven het strand. Het plaatsje op de heuvel wordt vanwege de ligging ook wel Monte Carvoeiro genoemd, het is een mooie locatie met panoramisch uitzicht op zee. Binnen een bepaalde zone mogen de huizen en appartementen niet hoger dan twee verdiepingen worden gebouwd, dit om het karakteristieke van het stadje te behouden. In het centrum is een plein met een fontein en er zijn winkeltjes, een supermarkt en restaurants. In het westen van het stadje liggen de restanten van het Fort van Carvoeiro en binnen de vesting ligt op een klif, op een hoogte van 100 meter boven zee, een wit kerkje met mooi uitzicht op zee.

Carvoeiro rotsen en grotten

 

In de groene omgeving van Carvoeiro liggen twee golfbanen en er zijn veel wijngaarden en boomgaarden met amandelbomen, vijgenbomen en sinaasappelbomen.

 

Vijf kilometer ten noorden van Praia do Carvoeiro ligt het plaatsje Lagoa, ook wel de wijnhoofdstad van de Algarve genoemd, hier is bij de coöperatie Adega de Lagoa de lokale wijn te koop. In het westen bij Lagoa ligt het waterpark Slide & Splash, het grote waterpark is geopend vanaf begin april tot eind oktober.

 

Stranden Carvoeiro

 

Carvoeiro strand

Carvoeiro is vooral een populaire vakantiebestemming voor stelletjes die een wat rustigere locatie zoeken dan het drukke Albufeira en voor ouders met kinderen. Carvoeiro is een mooie vakantiebestemming vanwege de pittoreske ligging, het gezellige dorp, de comfortabele accommodaties en de vijf mooie beschutte zandstranden met de schitterende rotsformaties op de achtergrond.

De Algar Seco zijn kleurrijke rotsformaties met kleuren van lichtgeel tot oker naar rood, bij de Algar Seco liggen de grootste zeegrotten van de Algarve. De grotten zijn bereikbaar via een lange trap maar lokale vissers bieden de trip ook per boot aan en dan zijn er meer grotten en strandjes bereikbaar. In het gebied van Algar Seco zwemmen ook regelmatig dolfijnen.

 

Praia da Marinha strand Carvoeiro Portugal

De belangrijkste stranden van Carvoeiro zijn van west naar oost: Praia Vale de Lapa, Praia do Paraiso, Praia do Carvoeiro, Praia Covo en Praia Centianes, Praia Carvalho, Praia Benagil en Praia da Marinha. Alle stranden zijn beschutte baaien met rotsen op de achtergrond en het zijn goede zandstranden. De stranden zijn met elkaar verbonden en bereikbaar via een wandelpad boven de rotsen. Het mooie Praia do Paraiso of het Paradise Beach is een klein zandstrand tussen hoge rotsen en bereikbaar vanaf het wandelpad via een trap.

Praia da Marinha Algarve

 

Het Praia da Marinha strand staat bekend als een van de mooiste en karakteristieke stranden van Portugal en heeft al veel prijzen gewonnen. Het Praia de Marinha is niet alleen beroemd om de mooie kliffen maar ook om de bijzonder heldere en schone zee voor de kust.

Boven het strand is een parkeerplaats en dit is ook het startpunt van een klifwandeling naar het fort en de kapel Nossa Senhora da Rocha.