Ericeira

 

Ericeira Portugal

Ericeira in Portugal ligt aan de Costa Lisboa, 50 kilometer ten noordwesten van Lissabon en 20 kilometer ten noorden van Sintra. Ericeira is een gezellige vissersplaats en badplaats met een paar bezienswaardigheden, hotels en een paar uitstekende visrestaurants maar vooral veel goede stranden om te surfen. Het Amerikaanse Fox News/travel heeft Ericeira benoemd als een van de tien Meest interessante kleine steden van Europa.

 

De naam van het plaatsje is waarschijnlijk afgeleid van de egel, het diertje de egel leefde hier veel in de begroeide zandduinen. Op een wapenschild in het museum is een getekende afbeelding van een egel te zien.

 

Bezienswaardigheden Ericeira

 

 

Ericeira is gebouwd op een klif en het is een sfeervol stadje met smalle kronkelende straatjes. De kerk Sao Pedro,  genoemd naar de apostel Petrus, is oorspronkelijk gebouwd in 1466 maar werd in latere jaren steeds uitgebreid. In de kerk zijn mooie azulejos te zien en ook veel huizen in de oude stad hebben decoraties met deze beroemde Portugese keramieken tegels. Andere kerkjes in het stadje zijn de kapel van San Sebastian, de kapel van Maria en San Antonio en de kapel Maria van Barmhartigheid met een klein museum. Het fort Sao Pedro van Ericeira is gebouwd in 1670 en er zijn nog een aantal restanten te zien zoals een deel van de muren en een oud kanon.

 

Surfstranden Ericeira

 

Ribeira d'Ilhas strand Portugal

Ericeira staat bekend als het Surfmekka van Europa en de surfhoofdstad van Portugal vanwege de in totaal circa acht kilometer lange surfstranden voor de kust met golven voor elk niveau. De surfstranden liggen ten zuiden van het stadje tussen Cabo Carvoeiro en Cabo da Roca met als meest belangrijke strand het Praia Ribeira d’Ilhass.

 

Ericeira is het eerste officiële surfreservaat van Europa volgens de organisatie World Surfing Reserves en er worden regelmatig regionale en internationale surfwedstrijden gehouden. Elk jaar is er de Quiksilver Pro Portugal wedstrijd op het Ribeira d’Ilhass strand.

 

De surforganisatie werkt samen met de organisatie Save the Waves  en heeft als doel het beschermen van de kust en de natuurlijke omgeving. Er zijn veel surfscholen en verhuur van materialen, de beste surfperiode is van oktober tot mei.

 

 

Vakantie Ericeira

 

vakantie Ericeira

Ericeira is een mooie uitvalsbasis voor een vakantie aan de Costa Lisboa met hotels met mooi uitzicht maar ook met perfecte accommodaties voor surfers.

 

De badplaats ligt op korte afstand van het natuurpark Sintra-Cascais, een gebied met veel tuinen en paleizen en werelderfgoed. Hier ligt ook de Cabo da Roca, de meest westelijke punt van het vasteland van Europa.

 

Tien kilometer ten oosten ligt het indrukwekkende paleis Mafra. In de directe omgeving zijn veel baaien en stranden en een excursie naar de stad Lissabon is gemakkelijk in een dag te doen.

 

“You are the king, we are the castle” oftewel: “jij bent de koning, wij zijn het kasteel” is het motto van het Surfhouse in Ericeira. Het is de perfecte plek in Portugal om een relaxte vakantie in een luxe accommodatie te combineren met de beste surfmogelijkheden. Het surfhuis ligt midden in de natuur, niet ver van Lissabon en op loopafstand van het centrum van Ericeira en de beste surfstranden. Het is de prima accommodatie voor surfers die een relaxte vakantie willen combineren met goede surfcondities: