Ferragudo

 

Ferragudo Portugal

Ferragudo in Portugal ligt in de regio Algarve aan de monding van de Arade rivier, aan de overkant van de rivier liggen het Praia da Rocha strand en de stad Portimao. De plaatsen Carvoeiro en Lagos liggen ook op korte afstand. Ferragudo is een kleine voorstad en het voormalige vissersdorp van de grotere stad Portimao, Ferragudo heeft circa 2000 inwoners. Het vissersdorp van Ferragudo is nu een wijk met vissershutjes en dit is nog steeds de belangrijkste wijk van het stadje. Vanuit de haven varen er nog elke dag veel vissersboten uit en op de kade kopen de handelaars vis. Ferragudo is een sfeervolle plaats met een aantal bezienswaardigheden, cafés, restaurants, goede stranden en de centrale ligging maakt het gemakkelijk om de Algarve verder te verkennen.

 

Bezienswaardigheden Ferragudo

 

Er is een klein stadspark met een monument opgedragen aan vissers en er is een mooie kerk, de meest belangrijke bezienswaardigheid is echter het Fort van Sao Joao do Arade. Het fort ligt aan het Praia da Angrinha strand maar is ook al te zien vanaf het Praia Grande strand.

 

Fort Ferragudo Algarve Portugal

Het Fort van Sao Joao do Arade is een redelijk groot fort met een lengte van 49,25 meter en een breedte van 52,25 meter, rondom ligt een ommuurde tuin. Het fort is genoemd naar Johannes de Doper en is gebouwd in barok stijl voltooid in 1644, maar in 1520 was er al een verdedigingstoren op deze plaats gebouwd. Het Fort van St. John de Arade ligt op een heuvel aan de monding van de Arade rivier en vormt de scheiding tussen het Angrinhastrand en het Grandestrand. Tegenover het St. John fort ligt het Fort van Santa Catharina en de twee forten bewaakten de monding van de rivier en het estuarium; de overgang van zoet naar zout water.

 

De Ponta do Altar ligt een kilometer ten zuiden van het stadje, het is een mooi gebied met kliffen, grotten, baaien en rotsachtige eilandjes en hier ligt ook de vuurtoren van Ponta do Altar.

 

Stranden Ferragudo

 

Praia do Torrado strand Algarve

Het grootste strand van Ferragudo is het Praia Grande, het is een uitgestrekt mooi breed wit zandstrand pal voor het stadje en met uitzicht op Portimao. Op het schone Praia Grande strand zijn goede voorzieningen en er is een kleine kinderspeeltuin. Ten noorden ligt het Praia da Angrinha strand met het fort. Ten zuiden ligt het Praia do Molhe  met de lange pier, de wandelpier markeert het einde van de Arade rivier en het begin van de Atlantische Oceaan.

 

strand Ferragudo zonsondergang

Andere stranden in de directe omgeving liggen bij de vuurtoren, zoals het strand Praia do Pintadinho met een schitterende zonsondergang en vanaf de rots uitzicht tot aan Lagos. Het nabij gelegen Praia do Torrado is een strand met een hoge rots in zee en ook mooi uitzicht vooral bij zonsondergang. Het Praia dos Caneiros strand heeft een beschutte ligging tussen de rotsen in een baai, boven het strand ligt een uitstekend restaurant.