Praia do Burgau

 

Burgau strand Algarve
Praia do Burgau Portugal

Praia do Burgau in Portugal ligt in de westelijke Algarve, ook wel Barlavento genoemd naar de wind in dit gebied. Het Praia do Burgau strand ligt echter beschut tussen de heuvels bij het vissersdorpje Burgau en veertien kilometer ten westen van het stadje Lagos. Het Praia do Burgau is een strand met een mooie en vooral beschutte ligging tussen de stranden Praia da Luz en het Salema strand en grenst aan het natuurpark Zuidwest Alentejo en Costa Vicentina. Het Praia do Burgau is een populair strand om te duiken of te vissen en het modderige gedeelte bij de rotsen staat bekend om de geneeskrachtige eigenschappen. Regelmatig smeren mensen zich in met de klei omdat het onder andere goed zou zijn voor de huid of als genezing van verschillende soorten huidziektes.

 

Het strand krijgt jaarlijks de Blauwe vlag voor schone en veilige stranden en wordt vaak genoemd als een van de mooiste stranden in Portugal. Ten westen van het Praia do Burgau ligt nog een klein strand maar deze is alleen per boot bereikbaar of met de kano die gehuurd kan worden op het Praia do Burgau strand. Tussen het strand en het stadje Burgau liggen de restanten van een fort, het gebouw is een militair monument en gebouwd in de zeventiende eeuw. Het vissersdorp Burgau heeft circa 500 inwoners en er is een hotel en enkele appartementen maar inmiddels ook vrij veel cafés.

Burgau Algarve Portugal

Lezers van Lonely Planet hebben het dorp Burgau eens gekozen als het meest kwalitatieve stranddorp van Europa. Het gebied is een mooie wandelomgeving vooral in het voorjaar wanneer het nog rustig is en er veel bloeit. In de zomermaanden is het gebied de laatste jaren wel wat drukker geworden maar in de, qua temperatuur, milde wintermaanden is het nog steeds het rustige paradijselijke strand van weleer. Elk jaar is er op 1 mei het Maios festival met dans, satire en lokale gerechten.