Sesimbra

 

Sesimbra Portugal

Sesimbra in Portugal ligt in het zuidwesten van de regio Costa Lisboa aan de monding van de Sado rivier op het schiereiland Setubal, 30 kilometer ten westen van de plaats Setubal. Het stadje Sesimbra heeft een bijzonder mooie ligging aan de Setubal Baai in een groene omgeving en grenst aan het natuurpark Arrabida.

 

Sesimbra is vanwege de gunstige ligging aan de baai een traditionele vissersplaats met vissershaven en heeft veel bezienswaardigheden en mooie zandstranden.

 

Bezienswaardigheden Sesimbra

 

Sesimbra werd oorspronkelijk gebouwd op de heuvel rondom het Sesimbra kasteel, toen het stadje vooral door de visserij welvarender werd bouwde men meer huizen op de heuvel tot aan zee.

 

Kasteel Sesimbra

 

Het Sesimbra kasteel, ook wel het Moorse kasteel genoemd is een middeleeuws kasteel met opvallende kantelen en gebouwd op een heuvel op een hoogte van 240 meter. Het kasteel is gebouwd op een klif boven de inham van de natuurlijke haven op het schiereiland Setubal tussen de monding van de rivier de Taag en de rivier Sado. Het Sesimbra kasteel is dagelijks open voor bezoekers en vanaf dit punt is er een mooi uitzicht op de omgeving.

 

fort Santiago Sesimbra

Het Fort Santiagio ligt direct aan het strand van Sesimbra en had als functie om de haven en het dorp te beschermen, de bouw van het fort is voltooid in 1648. Het Santiago fort is nog in goede staat en geopend voor bezoekers.

 

De Nossa Senhora do Castelo kerk, de huidige kerk is gebouwd in 1721, in het interieur vallen vooral de mooie azulejos op uit de achttiende eeuw.

 

De kapel van de Heilige Geest van de Zeevarenden (Mareantes) is gebouwd aan het einde van de vijftiende eeuw, de kapel werd gebouwd voor hulp aan zeelieden op het gebied van gezondheidszorg en voedsel. Later hielp de Meester van de Orde van Santiago ook bij begrafenissen en erediensten. De kapel Mareantes is nu een museum met als onderwerp het middeleeuws ziekenhuis.

 

 

De Kerk van Santiago is gebouwd tussen 1533 en 1564, de kerk werd grotendeels gebouwd met de donaties van kapiteins en matrozen. De kerk werd ook gebruikt als schuilplaats voor de bevolking toen ze werden aangevallen door piraten.

 

Stranden Sesimbra

 

Langs de kustlijn van Sesimbra liggen zes goede zandstranden:

 

Het Praia de Meco ligt bij Castelo aan de westkust van Sesimbra en het Meco strand is onderverdeeld in drie stranden, het meest noordelijke deel is een mooi en lang zandstrand maar regelmatig is er een vrij ruige golfslag. In het zuiden van het strand is het populair om modderbaden te nemen. Het middelste gedeelte van het Meco strand wordt ook wel het Bricas strand genoemd, het is een mooi strand waar fossielen zijn gevonden en het strand is populair bij surfers. Het meest zuidelijke gedeelte van het Meco strand ligt bij de vuurtoren Espichel aan de voet van de Kaap Espichel, het is een onbekend en verscholen strand met op de achtergrond de rotsen van de kaap.

 

Het Praia da Lagoa de Albufeira ligt ten noorden van het Meco strand en grenst aan de Lagune Albufeira. De Lagune Albufeira is een ecologisch reservaat met drie lagunes en veel watervogels, de grootse en diepste lagune heeft een diepte van bijna vijftien meter en is waarschijnlijk de diepste lagune van heel Portugal. De diepste lagune heeft veel stroming en het kan gevaarlijk zijn om hier te gaan zwemmen, de andere twee lagunes zijn ondiep en populair om te zwemmen. Het Lagoa de Albufeira strand ligt in een duingebied ten zuiden van de Costa da Caparica en het is vooral een populair gebied om te surfen.

 

Het Praia do California ligt direct bij het stadje Sesimbra, het is een lang zandstrand met rustig en helder water en jaarlijks een blauwe vlag erkenning.

 

Het Praia do Ouro oftewel het Gouden strand grenst aan het California strand en is een lang zandstrand dat langzaam afloopt in zee. Het strand ontvangt ook jaarlijks de blauwe vlag en is populair bij gezinnen en er zijn veel faciliteiten. In het verlengde van het Ouro strand liggen nog een aantal kleine en moeilijker bereikbare strandjes.