Pietrele Doamnei

 

Rondom Campulung Moldovenesc in het district Suceava in het noordoosten van Roemenië liggen de bergen: Rarau, Obcina Mestecanis, Obcina Feredeu en Stanisoarei. De rotsformatie Pietrele Doamnei en het bergmassief Rarau liggen ten zuiden van Campulung Moldovenesc. 

 

 

Pietrele Doamnei

 

Pietrele Doamnei is de naam van een Roemeens natuurreservaat en van een opvallende rotsformatie van kalksteen.

 

 

De betekenis van Pietrele Doamnei is Vrouwensteen of Rocks Lady en de kenmerkende rotsformatie ligt op de noordelijke hellingen van het Raraugebergte. Het natuurreservaat Pietrele Doamnei heeft een oppervlakte van 235 hectare. Het is een interessant geologisch landschap met een veelzijdige flora en fauna. In de directe omgeving liggen nog een aantal natuurgebieden, ten westen van Pietrele Doamnei ligt het Nationale Park Rodna en het natuurpark Maramuresului. Ten zuidoosten ligt het natuurpark Vanatori Neamt en ten zuiden van Pietrele Doamnei het Nationale Park Calimani. 

 

 

Rarau

 

Het Rarau massief (Varful Rarau) ligt in de Moldavië Transsylvanische Karpaten, een centrale bergketen in de Oostelijke Karpaten in de historische regio Boekovina. De naam is afgeleid van het woord voor “beukenland” of het met beuken beboste gebied. Boekovina ligt nu deels in Roemenië en deels in Oekraïne. Het Rarau massief is een populair gebied om te wandelen en het maken van meerdaagse trektochten.