Roemenië vakantie

 

Roemenië is een mooi en onbekend land voor een vakantie in de groene bergen, aan de Donaudelta of aan de Zwarte Zee. Het land heeft een rijke cultuur en veel ruige en ongerepte natuurgebieden.

 

Wandelen door het landschap van Transsylvanië of ook wel Zevenburgen genoemd. Het landschap waar Graaf Dracula leefde en bron van talloze mythes. Deze wandelvakantie start en eindigt in de plaats Târgu Mure gelegen aan de Mures rivier. In deze omgeving werken nog talloze ambachtslieden.

 

Vogelreis door de Donaudelta, in het deltagebied van de Donau leven talloze watervogels en moerasvogels. De Donaudelta heeft een oppervlakte van ruim 3.200 vierkante kilometer en het grootste gedeelte van de delta ligt in Roemenië. Het is een beschermd Ramsar wetland gebied en een Unesco biosfeerreservaat (wnbr). De Donaudelta is een natuurgebied met onder andere rietkragen, ondiepe meren, moerassen en bossen. Naast de talrijke vogelsoorten leven er ook veel vlinders, vissen en ruim 1.000 verschillende planten. De Donaudelta sluit aan op de Zwarte Zee. De beste manier om te vogelen is per boot met een goede gids, tijdens deze vakantie overnacht u dan ook op een hotelboot.

 

natuurreizen Roemenië

 

 

De Maramures is een prachtige gebied in de regio Transsylvanië. Het is één van de meest authentieke streken van Roemenië met een rijk cultureel erfgoed. Het heuvellandschap in Maramures wordt gedomineerd door kleinschalige landbouw waarbij weinig tot geen machines worden gebruikt. Wandelingen door heuvel- en soms bergachtig terrein met overwegend kleine hoogteverschillen, per wandeldag wordt ca. 10-20 km  afgelegd. Groep wandelreizen of singlereizen, de belangrijkste zaken zijn geregeld: de heen- en terugreis, het verblijf, het plaatselijke vervoer, de reisleiding en een goede routebeschrijving.

 

groep wandelreis Roemenië

 


Rondreizen naar Roemenië, traditie en folklore zijn nog steeds sterk verweven met het dagelijkse bestaan van de Roemenen. Er zijn talrijke kloosters en authentieke dorpjes maar de grote steden zijn volop in beweging, het is een gastvrij en gemoedelijk volk. Verblijf in het schitterende en sprookjesachtige bergachtige gebied van Transsylvanië en maak kennis met de prachtige natuur van de Karpaten. Zie onder andere de plaatsen Deva, Sibiu één van de mooiste steden in Transylvania, ontdek de bedriegertjes, de leugenbrug en de ogen van Sibiu. Reis verder naar Poiana Brasov, Bran met het kasteel van Dracula, het werelderfgoed Sighisoara en het sfeervolle Cluj.  

 

rondreizen Roemenie

 


Reisgidsen, wandelgidsen, wegenkaarten of een kanogids van Roemenië zijn onmisbaar voor het verkennen en ontdekken van het land. Er is een ruim aanbod: 

 

reisgidsen Roemenië