Vakantie Roemenië

 

Roemenië is een mooi en onbekend land voor een vakantie in de groene bergen zoals het Apusenigebergte, de Zuidelijke Karpaten of de historische regio Transsylvanië met de bijzondere architectuur in de steden en dorpen en de beroemde en indrukwekkende kastelen. Het is een groot land met bekende steden voor een vakantie maar ook met veel onbekende dorpen en natuurgebieden. Een vakantie aan de kust van Roemenië kan onder andere aan de unieke Donaudelta bij de Zwarte Zee. Het land heeft een rijke cultuur en veel ruige en ongerepte natuurgebieden, een fascinerend land om te ontdekken met oude tradities, bijzondere legendes en een gastvrije bevolking. Er is een ruime keus in rondreizen voor een vakantie of kies voor een mooie wandelvakantie in een bijzondere omgeving. Een ruime keus in hotels of een goedkope bed & breakfast en er zijn goede wandelkaarten om de vele ruige berggebieden van het land te ontdekken.

 

 

Rondreizen naar Roemenië, traditie en folklore, er zijn talrijke kloosters en authentieke dorpjes maar de grote steden zijn volop in beweging, het is een gastvrij en gemoedelijk volk. Verblijf in het schitterende bergachtige gebied van Transsylvanië en maak kennis met de prachtige natuur van de Karpaten. Zie onder andere de plaatsen Deva, Sibiu één van de mooiste steden in Transylvania, ontdek  de leugenbrug en de ogen van Sibiu. Reis verder naar Poiana Brasov, Bran met het kasteel van Dracula, het werelderfgoed Sighisoara en het sfeervolle Cluj.

Keuze uit vijf schitterende cultuurvakanties bij SRC Cultuurreizen:

 

vakantie Roemenië

 

 

De Maramures is een prachtige gebied in de regio Transsylvanië. Het is één van de meest authentieke streken van Roemenië met een rijk cultureel erfgoed. Het heuvellandschap in Maramures wordt gedomineerd door kleinschalige landbouw waarbij weinig tot geen machines worden gebruikt. Wandelingen door heuvel- en soms bergachtig terrein met overwegend kleine hoogteverschillen, per wandeldag wordt ca. 10-20 km  afgelegd. 

 

 

 

Rondreis Roemenië en Bulgarije met boottocht door de Donaudelta. De rondreis start in de Bulgaarse kustplaats Varna, vanaf hier naar het bezienswaardige Arbanasi en de mooi gelegen Bulgaarse stad Veliko Tarnovo.

 

De reis gaat verder naar Roemenië met onder andere de steden Boekarest, Sinaia, Brasov en het kasteel Dracula, de opmerkelijke stadjes Biertan, Sighisoara en een tocht met de boot in de mooie Donaudelta bij de Zwarte Zee, goedkope en complete rondreis bij TUI:

 

rondreis Bulgarije en Roemenië

 

 

 

Culturele vakantie Moldavië van de Oostzee tot de Zwarte Zee rondreis met Estland, Letland en Litouwen, Wit-Rusland, Oekraïne, Roemenië en Moldavië. Bezoek Tallinn, Riga en Vilnius en het Trakai kasteel, het dwergstaatje Transnistrië, de plaatsen Lviv, Odessa en Tsjernivtsi in Oekraïne, in Moldavië de hoofdstad Chisinau, in Wit-Rusland de steden Minsk en Brest, het Karpatengebergte en de Boekovina kloosters in Roemenië.

Bijzondere culturele vakantie met groep en Nederlandse reisleider bij SRC reizen: 

 

van Oostzee tot Zwarte Zee

 

 

 

 

 

Verken Roemenië en andere landen in Oost-Europa met een handige reisgids, natuurgids of een duidelijke wegenkaart. Er zijn veel gedetailleerde wandelkaarten van de mooiste wandelgebieden in Roemenië:

 

reisgidsen Roemenië

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aanbiedingen vergelijken van: