Rusland

 

Rusland heeft een oppervlakte van 17.075.200 vierkante kilometer en 140 miljoen inwoners. De hoofdstad van Rusland is Moskou. Het grootste gedeelte van Rusland (Rossija) of de Russische Federatie ligt in Europa. De Russische vlag is van boven naar beneden wit, blauw, rood. De kleur wit zou symbool staan voor de adel, blauw voor eerlijkheid en rood voor moed of liefde.

vlag Rusland

 

 

 

Door de enorme uitgestrektheid van het land is er veel variëteit in het Russisch landschap en de natuur. De grens tussen Azië en Europa wordt gevormd door het Oeral gebergte, landschapskenmerken zijn onder andere de toendra, de taiga en de steppen. Er zijn ruim 100.000 rivieren zoals de Wolga, Don, Kama, Toera, Poer en Dvina. Grote meren zijn bv. het Ladogameer en Bajkalmeer.  

 

 

 

 

Natuurgebieden

 

 

Er is een uitgebreid netwerk van natuurbescherming in Rusland, veel natuurgebieden zijn een biosfeerreservaat voor onder andere wetenschappelijk onderzoek. Een aantal Nationale Parken zijn: Alania, Alkhanay, Bashkiria, Chavash Varmane, Kenozersky, Khvalynsky, Kurshskaya Kosa, Losiny Ostrov, Mary Chodra, Meschera, Nizhnyaya Kama, Orlovskoye Polesiye, Paanayarvi, Plescheevo Ozero, Pribaikalsky, Tunkinsky, Ugra, Valdaysky, Vodlozersky, Yugyd Va, Zabaikalsky en Zuratkul.

 

Moskou     Paanajarvi     Ladogameer     werelderfgoed

 

praktische info      vakantie Rusland