Vakantie Slowakije

 

Slowakije is een bergachtig land met een rijke historie en wordt wel het culturele kruispunt van Europa genoemd. In verschillende berggebieden liggen wintersport gebieden maar juist in het voorjaar en in de zomer is het een mooi land om met de auto te verkennen. Ontdek de uitgestrekte bossen, hooggebergtes, kronkelende rivieren, meren en watervallen.

 

Op de werelderfgoed lijst van Unesco staan zeven gebieden:  Vlkolinec, de historische stad Banska Stiavnica, Levoca met Spissky hrad, de grotten van de Aggtelek Karst en Slowaakse Karst, het beschermde stadsgebied van Bardejov, de voorhistorische beukenbossen van de Karpaten en de houten kerken van de Slowaakse Karpaten.

Spissky hrad is een kasteelruïne en ligt in het oosten van Slowakije, het is een van de grootste groepen 13e en 14e-eeuwse militaire, politieke en religieuze gebouwen van Oost-Europa. De Romaanse en Gotische architectuur ervan is opmerkelijk goed intact gebleven.

 

Slowakije heeft een goed natuurbeleid en er zijn 23 grootschalige beschermde natuurgebieden, daarnaast zijn er nog honderden kleinschalige natuurgebieden. Het bosoppervlakte van het land is met ruim 44% zonder meer hoog te noemen. De warme en droge gebieden liggen vooral in het zuiden van Slowakije, de koudere gebieden liggen in het hele Tatra berggebied. Tussen de bergen, de laagvlakte en in het Donau gebied is het klimaat gematigd.

 

Ontdek de vakantiebestemmingen, de autorondreizen en de vakantiehuizen in Slowakije: vakantie Slowakije

 

 


Individuele fietsreizen voor reizigers die zo onafhankelijk mogelijk willen reizen, dus zonder andere reizigers en zonder reisleiding. Geregeld zijn de accommodatie, het bagagetransport en een routebeschrijving, aangevuld met kaartmateriaal en toeristische informatie. U kunt  reizen reserveren op basis van eigen vervoer of  een treinreis reserveren. Fietsen langs de oevers van de Donau vanuit Wenen over de Donauradweg naar Hainburg. Via het plaatsje Wolfsthal fietst u naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije met tal van paleizen, kerken en kloosters. Vanaf hier naar Hongarije en door naar Boedapest.

 

 

 

 

Een ruime keus in vakantiehuizen in Slowakije van een appartement voor twee personen tot een luxe villa met zwembad voor acht personen in de bergen, de bossen of bij een stad. De vakantiehuizen krijgen over het algemeen een prima klantwaardering. Interhome is een van Europa’s grootste aanbieders in betaalbare vakantiehuizen en aangesloten bij ANVR en SGR. Interhome is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar ook voor vragen of tips tijdens uw verblijf in Slowakije.

 

Kies een vakantiehuis in een van de mooie nationale parken of Slowaakse regio’s: het Ertsgebergte,

de Grote Fatra, de Kleine Fatra, de Hoge Tatra of de Lage Tatra:  vakantiehuizen Slowakije

 

Reisgidsen, wandelgidsen, zeer duidelijke wandelkaarten, een fietsgids, campinggids of wegenkaarten van Slowakije zijn onmisbaar voor het verkennen en ontdekken van het land. Er is een ruim aanbod:   reisgidsen Slowakije