Albir

 

Albir in Spanje ligt in de gemeente Alfas del Pi, in de provincie Alicante en in de regio Valencia, tussen de kustplaatsen Altea en Benidorm.

 

Het dorp ligt aan het strand Playa del Albir, dit is een lang strand met een boulevard met barretjes en restaurants.

 

De boulevard is ook een “Walk of Stars” met tegels van steen en brons van beroemde winnaars van het jaarlijkse filmfestival in L’ Alfas del Pi.

 

Het jaarlijkse filmfestival bestaat in 2018 al 30 jaar en trekt elk jaar in de zomermaand juli veel beroemde acteurs, regisseurs en scenarioschrijvers maar ook veel fans komen graag naar dit bekende festival.

 

Albir is in vergelijking met de omliggende toeristische plaatsen een vrij rustige vakantie bestemming.

 

In de directe omgeving van Albir zijn veel bezienswaardigheden zoals: het natuurpark Serra Gelada met de okermijnen, de oude toren Bombarda en de Punta Albir vuurtoren, dit is een mooie oude wachttoren uit de zeventiende eeuw.

 

Het lokale festival van Albir wordt elk jaar gevierd in het eerste weekend na 15 augustus, er zijn veel leuke activiteiten zoals dans, muziek, film en een sfeervolle markt met lokaal eten en drinken.

 

Albir is een relatief rustige vakantie bestemming en er zijn kleinschalige hotels en pensions. Het is ook een goede centrale uitvalsbasis om de Spaanse provincie Alicante en de regio Valencia te verkennen.