Benalmadena

 

Benalmadena ligt aan de kust in de provincie Malaga in de regio Andalusië in het zuiden van Spanje, negen kilometer ten zuidwesten van Torremolinos en twaalf kilometer ten noordoosten van Fuengirola. Het gebied bestaat uit drie stedelijke gebieden, dit zijn Benalmadena Pueblo, Benalmadena Costa en Arroya de la Miel.

 

Benalmadena Spanje

 

De kustplaats Benalmadena heeft opmerkelijke bezienswaardigheden en veel recreatie mogelijkheden zoals een pretpark, aquarium, dolfinarium, vlindertuin, kabelbaan, casino en een grote jachthaven. Het gebied is een populaire wandelomgeving en heeft een uitermate gunstig klimaat, ook in de winter.

 

Bezienswaardigheden Benalmadena

 

 

Het kasteel Colomares ligt in Benalmadena Pueblo en werd gebouwd ter ere van Christoffel Columbus en de ontdekking van Amerika. Het kasteel Colomares werd gebouwd tussen 1987 en 1994 in gemengde bouwstijlen. In het kasteel ligt de kleinste kapel ter wereld met een oppervlakte van 1,96 meter en een leeg mausoleum in de hoop dat de overblijfselen van Columbus ooit nog hier komen te liggen.

 

Er zijn drie oude wachttorens: de Torre del Muelle, de Quebrada Torre en de Torre Bermeja.

 

 

De berg Calamorro is met een hoogte van 771 meter de hoogte berg van de Sierra de Mijas. De top van de Calamorro is bereikbaar met een kabelbaan vanuit Arroya de la Miel maar ook via verschillende wandelpaden. Op een hoogte van 500 meter liggen de grotten Cueva del Toro die ruim 15.000 jaar geleden werden bewoond en waarschijnlijk als heiligdom werden gebruikt. Vondsten uit de grot Toro zijn te zien in het stedelijk museum in Benalmadena Pueblo. Vanaf de top van de Calamorro is er schitterend uitzicht op onder andere Mijas, Fuengirola, Malaga en op een heldere dag zelfs tot aan de rots van Gibraltar. Op de top is een roofvogelshow en een restaurant.

 

 

De Benalmadena Stoepa is de grootste stoepa (stupa) van Europa. De Benalmadena Stoepa ligt op de helling van de Sierra de Mijas en heeft een hoogte van 33 meter en uitzicht op de Costa del Sol. De stoepa staat symbool voor vrede en welvaart in Spanje. De muren van de meditatieruimte zijn beschilderd met het levensverhaal van de historische Boeddha Sakyamuni.

 

Het pretpark Tivoli World heeft veel attracties zoals achtbanen, bumperbootjes in het water, de piratenruimte, het mythische treintje maar ook shows met muziek en dans.

 

Het aquarium Sea Life Benalmadena ligt bij de jachthaven en er zijn 25 aquariums, Sea Life werd oorspronkelijk opgericht ter bescherming van haaien maar inmiddels zijn er circa 5000 dieren uit de wereldzeeën te zien.

 

Het Dolfinarium Selwo Marina ligt aan de Benalmadena Costa naast het Paloma Park bij het strand van Santa Ana en is het enige dolfinarium van Andalusië. In het wildpark Selwo Marina zijn shows te zien met dolfijnen maar ook van pinguïns op het ijs, verder zijn er onder andere zeeleeuwen, krokodillen, slangen en exotische vogels te zien. Het Selwo Aventura is een pretpark en dierentuin met ruim 2000 dieren uit alle werelddelen.

 

Het Paloma Park ligt vlak bij de jachthaven van Benalmadena Costa, het is een groot park met verschillende tuinen zoals een cactustuin, recreatiegebieden, vijvers, fonteinen en enkele standbeelden.

 

 

Het Vlinderpark Mariposario de Benalmadena ligt tussen de boeddhistische stoepa en het kasteel Colomares. In het Vlinderpark zijn ruim 1500 soorten vlinders te zien uit vooral tropische gebieden. De levensduur van de vlinders is vrij kort zodat er bij elk nieuw bezoek weer andere vlinders zijn te zien, tijdens een bezoek zijn er gemiddeld 150 soorten vlinders te zien. Het Vlinderpark is gevestigd in een Thaise tempel en er zijn ook watervallen, veel soorten planten voor de vlinders, winkeltjes en een café met uitzicht op de stoepa.

 

Andere bezienswaardigheden zijn onder andere nog het kasteel Bil Bil en een aantal kerken.

 

De kustlijn van Benalmadena heeft een lengte van bijna 20 kilometer en er zijn 17 stranden, van rustige stranden tot drukke stranden en zandstranden met goudgeel zand maar ook donker gekleurde zandstranden en rotsstranden ideaal om te duiken of te snorkelen.