Calella

 

Callella ligt in de regio Catalonië in Spanje aan de Costa del Maresme, het verlengde van de Costa Brava en 56 kilometer ten noordoosten van Barcelona. De stad is al vanaf de jaren ’60 een bekende toeristische bestemming en er werden veel hotels gebouwd. De oude hotels worden niet meer gerenoveerd maar afgebroken en nu zijn er meer laagbouw appartementen omdat de stad graag de sfeer en charme van een typisch Catalaans dorp aan de kust wil behouden.

 

Calella Spanje

 

De stad bestaat uit twee gedeeltes en het oude centrum wordt met het nieuwe centrum verbonden via een winkelstraat. Het oude stadsgedeelte van Calella heeft een gezellig centrum met smalle winkelstraatjes, het stadhuisplein en de mooie neoklassieke kerk Santa Maria i Sant Nicolau. Andere bezienswaardigheden in Calella zijn de vuurtoren gebouwd in 1859 en de Les Torretes, de restanten van twee torens die oorspronkelijk gebouwd zijn als communicatietoren in 1848 en 1857. In het nieuwe gedeelte van de stad liggen nachtclubs.

 

Calella heeft een ruim twee kilometer lang zandstand en het strand krijgt jaarlijks de Blauwe Vlag voor schone en veilige stranden, er zijn veel watersport faciliteiten en het strand loopt langzaam af in zee. Rondom de stad liggen nog een aantal kleine baaien met rustige stranden. De baaitjes zijn soms moeilijk bereikbaar maar leuk om te ontdekken en om in te snorkelen. In de omgeving van de vuurtoren liggen een aantal campings en een mooi gelegen bungalowpark.

 

Montnegre

 

In het binnenland achter Calella ligt het natuurgebied del Montnegre i el Corredor, het park is onderdeel van een netwerk van natuurgebieden rond Barcelona (La Red de Espacios Naturales), binnen het netwerk liggen twaalf natuurgebieden. Het natuurgebied del Montnegre i el Corredor ligt in het gebergte Cordillera Litoral, een deel van het Catalaans kustgebergte. Het park heeft een oppervlakte van ruim 15.000 hectare en wordt al sinds de oudheid bewoond vanwege de bijzondere geografische ligging en de rijkdom van natuurlijke hulpbronnen. Het is een mooie omgeving om te wandelen met veel goede wandelpaden.

 

 

In het natuurgebied ligt het Montnegre massief met een lengte van 15,7 kilometer en een hoogte van 760 meter en de Sierra Corredor met een lengte van 3,2 kilometer en een hoogte van 642 meter. Op de top ligt het heiligdom Corredor (El santuario del Corredor), bij de kerk ligt een gotische kapel en klokkentoren. In het natuurgebied Montnegre i el Corredor liggen veel bossen met eiken, kurkeiken en dennen, plantages van kastanjebomen en op de heuvels liggen wijngaarden. Van de kurkeik wordt de kurk nog steeds geoogst en onder andere gebruikt als de kurk op wijnflessen.