Cambrils

 

Cambrils Spanje

Cambrils ligt in de provincie Tarragona in de regio Catalonië in het noordoosten van Spanje, aan de kust Costa Dorada, 6 kilometer ten zuidwesten van Salou en 120 kilometer ten zuidwesten van Barcelona. Cambrils is van oorsprong een vissersplaats maar nu is het een belangrijke toeristische bestemming met schitterende stranden. Er zijn veel accommodaties en restaurants maar Cambrils is net wat rustiger dan Salou. In de haven ligt nog steeds een kleine vissersvloot en er is een jachthaven. Er is een toeristen informatiecentrum met veel informatie over wandelen en fietsen in de omgeving. Cambrils is een belangrijke culinaire stad aan de Costa Dorada, in het centrum en aan de boulevard zijn veel restaurants en de Spaanse maar vooral de Catalaanse streekgerechten zijn verrassend van smaak en van goede kwaliteit.

 

Bezienswaardigheden Cambrils

bezienswaardigheden Cambrils

 

  • De Torre del Puerto, de haventoren is een opvallende toren in het centrum van de haven, de toren werd oorspronkelijk gebouwd als verdedigingstoren tegen piraten in de zeventiende eeuw.
  • De kapel Ermita de la Virgen del Camino met de Torre de l’Ermita, een toren van de kapel en net als de haventoren gebouwd als verdedigingstoren, de toren heeft een gotische stijl en in de toren is een permanente tentoonstelling te zien.
  • De Torre de l ‘Esquirol, gebouwd in de negentiende eeuw als communicatietoren, in de toren is nu het historisch museum van Cambrils gevestigd.
  • El Pino Redondo of de Pi Rodo is een grote en oude parasolden aan de boulevard in het westen.

 

  • Kasteel Vilafortuny is gebouwd aan het einde van de elfde eeuw met een mooie kasteeltuin en een kapel, het is nu vooral een favoriete locatie voor huwelijken en zakelijke lunches of diners. Kasteel Vilafortuny ligt tussen Cambrils en Salou.

 

 

  • Botanische tuinen, er zijn drie botanische tuinen of stadsparken in Cambrils, het Parc del Pescador en het  Parc Pinaret met veel muziekfestivals. Het grootse park en open voor publiek is Parc Sama. 

 

 

Park Sama

 

Park Sama ligt vier kilometer van de kust in Baix Camp Tarragona tussen de boomgaarden en wijngaarden en de dorpen Alforja en Riudecanyes. De oorspronkelijke aanleg van de botanische tuin is gestart in 1861 en heeft nu een oppervlakte van 14 hectare vol met een exotische flora en fauna, een meer met eilandjes en een waterval, een grot en een tuinhuis waar soms een muziekoptreden wordt gehouden. Het is een schitterend park om in te wandelen, er worden regelmatig modeshows gehouden en filmopnames gemaakt en het is een geliefde locatie voor bruiloften.

 

Stranden Cambrils

 

Cambrils heeft veel mooie stranden, de totale lengte van de zandstranden is negen kilometer. De stranden worden onderverdeeld in de Playas de Levante en de Playas de Poniente, verschillende stranden hebben de Blauwe Vlag voor schone en veilige stranden en er zijn veel watersport mogelijkheden. De Playas de Levante stranden zijn: Cavet, een rustig strand met een lengte van 700 meter en de drukkere stranden de l‘Esquirol, Vilafortuny en Cap de Sant Pere. De Playas de Poniente zijn het drukke l’Horta de Santa Maria strand en de rustiger stranden La Llosa met een lengte van een kilometer en het La Ardiaca strand met een lengte van 1,6 kilometer.

 

 

Vakantie Cambrils

 

Een vakantie in Cambrils is een leuke combinatie van strand en het groene binnenland van Tarragona. In de omgeving liggen botanische tuinen, natuurparken en de steden Tarragona of zelfs Barcelona. Het is een geschikte omgeving om te wandelen, fietsen of te zonnen op het strand, hotels zijn er op basis van all inclusive of half pension of landelijk gelegen accomodaties tussen honderden fruit- en olijfbomen.