Chulilla

 

Chulilla in Spanje ligt in de regio Valencia in de streek Los Serranos, 58 kilometer ten noordwesten van de stad Valencia. Chulilla is een sfeervol bergdorp op een hoogte van 400 meter en aan de voet van een hoge klif. Het Arabische kasteel met de oude muren en torens ligt aan de rand van het dorp. Aan de andere kant van het dorp waar de rivier loopt ligt een indrukwekkende kloof.

 

Het omliggende landschap is een kalkstenen plateau gevormd door erosie van de Turia rivier met een vegetatie van dennenbossen en laaggroeiende mediterrane begroeiing en in het gebied leven veel roofvogels.

 

Bezienswaardigheden Chulilla

 

Bezienswaardigheden in het dorp en de directe omgeving zijn de rotstekeningen van de Falfiguera kloof die deel zijn van het werelderfgoed Rotskunst van het Middellandse Zeegebied op het Iberisch schiereiland.

 

De kerk van de Engelen, een mooie barok kerk gebouwd in de vijftiende en zestiende eeuw op de restanten van een moskee.

 

Het Kasteel van Chulilla is een historisch erfgoed met een imposante toren en bastions en een mooi wandelpad.

 

 

 

 

In de omgeving liggen indrukwekkende wandelroutes met onder andere een hangbrug in de kloof en over de rivier die gepasseerd wordt bij de vijf kilometer lange wandeling Ruta de los Pantaneros naar de kloof Falfiguera. Dit ruige berggebied is in de Spaanse regio Valencia ook het gebied met de meeste klimroutes van de regio.

 

Chulilla grenst aan het natuurpark Chera-Sot de Chera, het is een geologisch park met een indrukwekkend landschap en onder andere veel grote roofvogels.