Fuengirola

 

Fuengirola ligt aan de kust in de provincie Malaga in de regio Andalusië in het zuiden van Spanje en grenst direct aan Mijas Costa, de stad ligt 30 kilometer ten oosten van Marbella en 20 kilometer ten zuidwesten van Torremolinos. De korte Fuengirola Rivier heeft een lengte van 20 kilometer en loopt gedeeltelijk door de stad en langs het kasteel, de rivier mondt bij Fuengirola op de grens met Mijas uit in de Middellandse Zee.

Fuengirola Spanje

 

Fuengirola is een stad met sfeervolle wijken en een levendige boulevard met restaurants, cafés en discotheken. Elk jaar zijn er verschillende festivals met muziek, theater en de flamenco dans en muziek. De stad heeft een kustlijn van ruim acht kilometer met goede zandstranden en er zijn een aantal bezienswaardigheden.

 

Bezienswaardigheden Fuengirola

 

Los Boliches is de oude visserswijk van de stad, het is een sfeervolle wijk met een aantal bezienswaardigheden en een goed strand. Het monument ter ere van de Peseta is opgericht ter herdenking aan de oude Spaanse munt. Bij het monument werden na de invoering van de Euro oude Peseta’s ingeleverd en aan een goed doel besteed. Naast het plein van San Rafael ligt een Romeins monument en op het Plaza del Carmen plein staat een fontein met standbeeld. Het Playa los Boliches is een strand met veel sportfaciliteiten en grenst aan de levendige boulevard Paseo Maritimo. Op de palmrijke boulevard van Los Boliches staat onder andere het standbeeld van een vrouw die een duif los laat om vrij de wereld in te kunnen vliegen. Er rijdt ook regelmatig een toeristentreintje.

 

Het Castillo Sohail ligt op een hoogte van 38 meter aan de rechteroever van de monding van de Fuengirola rivier. Het Arabische kasteel Sohail of het Moorse fort werd gebouwd in de tiende eeuw en werd gebruikt om de kust en de riviermonding te verdedigen.

 

Het Bioparc Fuengirola is een soort dierentuin met diverse natuurbeschermingsprojecten, zoals het beschermen van de fauna uit Madagaskar, dieren uit de wetlands van Afrika en uit de rivier jungle, dieren uit Congo en veel diersoorten uit tropisch Azië. De verzameling dieren is zeer uitzonderlijk en het park is schitterend aangelegd, de dierentuin ontvangt jaarlijks circa 400.000 bezoekers. De entreeprijs voor het Bioparc Fuengirola € 19,90 per persoon, kinderen van 3 tot 9 jaar oud € 13,50 en 65+ € 14,50 (2017).

 

Elke dinsdag is er markt in Fuengriola met veel traditionele producten uit de streek maar ook met kleding, lederwaren, parfum en horloges.

 

Fuengirola stranden

 

De kustlijn van Fuengirola heeft een lengte van acht kilometer en er zijn zeven stranden die op elkaar aansluiten, al jarenlang krijgen alle stranden de Blauwe vlag voor schone en veilige stranden. Alle kindvriendelijke zandstranden aan deze kust lopen langzaam af in zee en het water is rustig met weinig golfslag. Er zijn veel faciliteiten voor watersport of activiteiten op het strand. Fuengirola is een goede uitvalbasis om de omgeving te verkennen en heeft een subtropisch klimaat met ook in de winter vrij warme temperaturen.