La Graciosa

 

La Graciosa is een van de Canarische Eilanden in Spanje en ligt twee kilometer ten noorden van het eiland Lanzarote gescheiden door de zeestraat Rio. Het vulkanische La Graciosa heeft een oppervlakte van 29 vierkante kilometer en circa 700 inwoners. De hoofdplaats van het Spaanse La Graciosa is Caleta del Sebo, de hoogste berg is de Las Agujas met een hoogte van 266 meter. Op het eiland zijn twee dorpen en de bewoners leven vooral van de visvangst en het toerisme.

 

La Graciosa

 

La Graciosa is een van de eilanden in de Chinijo archipel, de Chinijo eilandengroep is een natuurpark en onderdeel van het biosfeerreservaat Lanzarote. La Graciosa is het grootste eiland van de Chinijo archipel. Het mooiste strand van het eiland is het Playa de las Conchas, het bijzonder rustige Conchas strand ligt in het noordwesten en heeft een lengte van 600 meter, het is een wit zandstrand tussen de duinen, het strand is meestal verlaten en ligt in een mooie natuurlijke omgeving maar er is wel een sterke golfslag.

 

Caleta del Sebo        

 

Caleta del Sebo

Caleta del Sebo, de hoofdplaats van het eilandje La Graciosa ligt in het zuidoosten en heeft een kleine vissershaven, restaurants, supermarkten en een pinautomaat. In de havenplaats is een plein met fietsverhuur voor toeristen die het eiland willen verkennen. Tussen Orzala op Lanzarote en Caleta del Sobo is een regelmatige veerboot verbinding. De ferry vaart bijna elk uur en de overtocht duurt 15 minuten. De lokale kerk is gewijd aan Virgen del Carmen of Santa Maria del Monte Carmelo genoemd naar de berg Karmel in Israël. De Heilige Maagd Maria van de berg Karmel is de beschermheilige van Caleta del Sobo en La Graciosa. De kerk is gebouwd in 1945 en op de naamdag van Virgen del Carmen elk jaar op 16 juli is er een lokale feestdag, het Fiesta del Carmen.

 

Pedro Barba

 

Pedro Barba is een dorp in het oosten van La Graciosa, het was het eerste dorp op het eiland en is ontstaan in 1880. Pedro Barba of Casas de Pedro Barba heeft slechts twee inwoners maar er zijn ook vakantiehuizen gebouwd. Vanaf Caleto del Sebo is Pedro Barba bereikbaar via een onverharde weg. Het lokale strand heeft een lengte van ruim 100 meter en er is een ankerplaats voor kleine boten. Pedro Barba is de dichtstbijzijnde bewoonde plaats van de Canarische Eilanden naar het vasteland van Spanje. De afstand tussen Pedro Barba en Kaap Trafalgar ten noordwesten van de Straat van Gibraltar is 1.034 kilometer.

 

La Graciosa Canarische Eilanden

Vanaf het Mirador del Rio op Lanzarote, een uitzichtpunt op 475 meter hoogte met café en parkeerplaats, is er een mooi uitzicht op de kust van La Graciosa. Het eiland Graciosa wordt vooral bezocht door dagjesmensen maar er zijn ook enkele appartementen te huur op het eiland voor een langer verblijf en er zijn goede visrestaurants en een gezellige tapasbar.