Cala d’Or

 

Cala d’Or ligt in het zuidoosten op het Spaanse eiland Majorca in de regio Migjorn, 15 kilometer ten zuiden van het plaatsje Felantix. Cala d’Or of de “Gouden kust” ligt aan een vrij ruige kust met veel kliffen en mooie kleine baaien. De kleine baaien met stranden bij het plaatsje zijn: Cala Serena, Cala Ferrera, Cala Esmeralda, Cala d’Or, Cala d’es Forti, Cala Galera en Cala Egos. Met een lokaal toeristentreintje is het mogelijk om van het ene strand naar het andere strand en naar het centrum gebracht te worden. Er zijn veel goede zandstranden en het grootste strand van Cala d’Or is het Cala Gran strand. In de nabij gelegen plaatjes Felantix en Santanyi is er wekelijks een lokale markt met veel verse producten.

 

Cala d'Or Majorca

 

De bouw van Cala d’Or is sterk beïnvloed door de architect Josep Costa Ferrer van Ibiza, er is hierdoor weinig hoogbouw en de lage huizen zijn vaak wit geschilderd. Cala d’Or heeft een gezellig en autovrij centrum met een voetgangersgebied, veel winkels, bars en restaurants. In de haven liggen luxe jachten maar er ook plaats voor gehuurde charterboten. Bij de ingang van de haven staat een fort en in de Marina Porto Cari zijn ook veel restaurants en barretjes.

 

Portopetro

 

Portopetro Majorca

De oorspronkelijke vissershaven van Cala d’Or is Portopetro, de haven ligt anderhalve kilometer ten zuiden van het stadje tussen Cala Llonga en Calo Mondrago. In Portopetro zijn goede restaurants met de lokale en mediterrane keuken, vanuit de haven is er ook een regelmatige ferry verbinding met het eiland Cabrera. Bij Portopetro en de baaien rondom is het goed mogelijk om gewoon te duiken maar ook grotduiken is hier mogelijk en  snorkelen om de interessante onderwaterwereld aan deze zuidoostkust te ontdekken. In beide plaatsen is het mogelijk om een bootje te huren en er zijn in de zomer veel leuke trips tijdens een excursie per boot.

 

Vakantie Cala d’Or

 

Er is een ruime keus van appartement tot hotel voor een vakantie naar Cala d’Or, de meeste accommodaties liggen iets buiten het centrum maar tussen de hotels en het centrum of de verschillende strandjes is er een goede verbinding met het toeristentreintje of een lokale bus. In de directe omgeving ligt het natuurpark Mondrago met de bossen en met een lang wit strand. In de zomermaanden is het een vrij drukke toeristische bestemming met veel mogelijkheden om uit te gaan, buiten de zomermaanden is het meer een bestemming voor wandelaars die het leuk vinden om de veelzijdige zuidkust van Majorca te ontdekken.