Colonia de Sant Jordi

 

 

Colonia de Sant Jordi ligt in het zuiden op het Spaanse eiland Majorca in de gemeente Las Salinas. Het is een vissersdorp en een relatief onbekende en rustige toeristische bestemming op Majorca.

 

 

Voor de kust liggen een aantal eilandjes en er zijn veel mooie zandstranden in een groene omgeving.

Elke woensdagmiddag is er een markt in Colonia de Sant Jordi met veel lokale producten en in het eerste weekend van augustus is er elk jaar het zomer festival.

 

Op vijf kilometer van het dorp ligt Balneario San Juan de la Fuente Santa, het is de enige plaats op Majorca met natuurlijke warmwaterbronnen. Aan het einde van de 19de eeuw werd hier al een kuuroord gebouwd, het water uit de verschillende bronnen heeft een temperatuur van 38 graden. Sommige bronnen zijn zo te bezoeken maar er is inmiddels ook een modern spa en wellness hotel met alle gewenste comfort.

 

Bezoekerscentrum en Zeeaquarium

 

In Colonia de Sant Jordi is een kleine jachthaven, vanuit de haven zijn er dagelijks excursies naar het eiland en nationaal park Cabrera. In het dorp ligt ook het bezoekerscentrum van het nationale park. Het gebouw van het bezoekerscentrum is ontworpen door een Spaanse architect naar voorbeeld van een Talaiot, dit zijn prehistorische monumenten vaak in de vorm van een toren. Er is veel informatie over het nationale park, over de natuur op land, aan de kust en in zee en over de geschiedenis van Cabrera te vinden. In het centrum ligt ook het Aquarium Cabrera, een zeeaquarium met 18 bassins en circa 200 soorten vissen, het is een fascinerende weergave van de onderwaterwereld in de Balearen.

 

Stranden Colonia de Sant Jordi

 

strand Colonia de Sant Jordi

De ongerepte stranden rondom Colonia de Sant Jordi zijn Es Dolc, Es Carbo en de Bassa del Cabot. Het strand Es Dolc is een rustig zandstrand en alleen bereikbaar via een wandelpad langs de kust. Het strand Es Carbo is een lang zandstrand met duinen op de achtergrond, het water is glashelder en het is een van de mooiste en ongerepte en onbekende stranden van Majorca. Het Es Carbo strand is alleen lopend bereikbaar en ligt twee kilometer van Colonia de Sant Jordi. Er zijn geen faciliteiten aanwezig en het strand loopt langzaam af in zee.

 

Voor de kust van Es Carbo liggen de rotsachtige eilandjes Na Pelada, Na Moltana en Gros de na Montana en het eilandje Ses Roquetes. De Bassa del Cabot is een smal strand met een kleine baai met een rotsachtige bodem met zeewier, in de baai zwemt de Gobius cobitis een straalvinnige vissensoort uit de familie van de Grondels. Op korte afstand van het dorp ligt het natuurgebied en strand Es Trenc.