Palma de Mallorca

 

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland Majorca in de Balearen archipel in Spanje, de stad ligt in het zuidwesten op het Spaanse eiland. Palma de Mallorca heeft een mooie ligging aan de Baai van Palma en het is een sfeervolle stad met veel bezienswaardigheden.

 

haven Palma de Mallorca

Acht kilometer ten oosten van de stad ligt de luchthaven van Majorca, de Aeroport de Palma de Mallorca, het is de grootste luchthaven van de Balearen.

 

De haven van Palma de Mallorca is ook de grootste haven van de Balearen. Ten noordwesten van de stad ligt het gebergte de Serra de Tramuntana, aan de westkust ligt de buitenwijk Cala Major aan een kleine baai. In de directe omgeving liggen de badplaatsen El Arenal en Magaluf.

 

 

In het oosten van Palma de Mallorca grenzend aan de stad ligt langs de kust het lange strand Playa de Palma. Het mooie lange witte zandstrand loopt door tot aan El Arenal en ligt in de Baai van Palma. Vooral in de zomermaanden is het populaire strand vrij druk.

 

 

 

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca

 

Kathedraal La Seu

De meest bekende bezienswaardigheid in Palma is de Kathedraal La Seu. De kathedraal is gebouwd tussen 1230 en 1601 en heeft een lengte van 121 meter en een breedte van 55 meter. Een opvallend detail is het grote roosvenster met een doorsnede van 11,5 meter, het is een van de grootste roosvensters ter wereld. Aan het begin van de 19de eeuw heeft de beroemde Antoni Gaudi het interieur van de kerk gedeeltelijk aangepast.

 

Het Koninklijk Paleis Almudaina is een residentie van de Spaanse Koninklijke familie en staat naast de kathedraal.

 

De Oude stad van Palma ligt achter de kathedraal La Seu, het is een doolhof van straatjes met interessante gebouwen en een opmerkelijke architectuur. In de Oude stad liggen verder Arabische baden met mooie tuinen, veel kerken en het stadhuis van Palma; het Ajuntament de Palma de Mallorca. De oude stad is grotendeels autovrij en in het centrum liggen verschillende pleinen zoals het mooie plein Placa Major.

 

Het kasteel Bellver ligt in het zuidwesten van Palma achter de haven, het is een gotische burcht gebouwd in de 14de eeuw. Bellver staat bekend als de eerste vesting in Europa die helemaal rond werd gebouwd. Kasteel Bellver heeft vier ronde torens en het hoofdgebouw is een verdedigbare woontoren, ook wel donjon genoemd.

 

 

In de haven van Palma de Mallorca staat de Porto Pi vuurtoren, de vuurtoren is nu een historisch monument met een museum en het is een van de oudste vuurtorens ter wereld.

 

Het Fort van San Carlos ligt achter Porto Pi, het fort werd gebouw tussen 1610 en 1612 tegen invallen van piraten en is nu een cultureel historisch erfgoed. Het fort wordt ook wel kasteel Portopi genoemd en is in de avond verlicht. Het fort van San Carlos is open voor bezoekers en er is een museum.

 

El Arenal

 

El Arenal grenst in het zuidoosten aan de stad Palma en ligt aan de Baai van Palma, ten noordoosten van de Kaap Enderrocat. Het voormalige vissersdorp is nu vooral een toeristische bestemming. Het strand van El Arenal is een lang strand met veel watersport mogelijkheden en het strand loopt langzaam af in zee. Het Aqualand waterpark aan de rand van het dorp is het grootste waterpark van Majorca. El Arenal heeft een gezellig centrum en het is het meest levendige uitgaanscentrum van Majorca met veel bars en discotheken.

 

Magaluf

 

Magaluf
Katmandu Magaluf

Magaluf ligt 15 kilometer ten zuidwesten van Palma de Mallorca aan de Baai van Palma. Magaluf is een favoriete bestemming bij jongeren maar de resorts zijn ook ingericht op gezinnen met kinderen. Magaluf heeft een lang zandstand met een boulevard, het centrum heeft een actief nachtleven met veel cafés en nachtclubs met bekende DJ’s.

 

Het Katmandu Park ligt aan het Calvia strand, het Katmandu Park is een attractiepark met veel leuke activiteiten voor kinderen. Voor de kust ligt in de baai van Magaluf het eilandje Isla de Sa Porrassa en het onbewoonde eilandje staat bekend om de vele zwarte hagedissen.