Malaga

 

Malaga in Spanje is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in de regio Andalusië, het is een grote stad aan de Spaanse Middellandse zeekust en wordt ook wel de hoofdstad van de Costa del Sol genoemd. Malaga is een belangrijke toeristische stad maar ook het belangrijkste economische en financiële centrum van Zuid-Spanje. Het is, na Sevilla, de tweede grootste stad van de regio Andalusië. De stad heeft een mooie ligging aan de voet van de Montes de Malaga en 150 kilometer ten noordoosten van de Straat van Gibraltar.

 

 

Er is een mild mediterraan klimaat met zachte winters door de beschutte ligging van de bergen, een gemiddelde van bijna 300 zonnige dagen per jaar en warme zomers maar met een lekker windje van de Middellandse zee. Malaga is een stad met veel bezienswaardigheden en een oud historisch centrum, bij de haven van Malaga ligt ook een jachthaven en er zijn twee pieren met restaurants en andere voorzieningen.

 

Bezienswaardigheden Malaga

 

 

De Alcazaba van Malaga is een goed bewaarde Moorse vesting uit de elfde eeuw, gelegen op een heuvel in het centrum van de stad en in de uitlopers van de Gibralforo.

 

Op de top van de 130 meter hoge Gibralforo heuvel liggen de restanten van het kasteel uit de veertiende eeuw en vanaf hier is er een schitterend uitzicht op de stad en de kustlijn. De Alcazaba is met het kasteel verbonden via een vestingmuur en een wandelpad en aan de voet van de vesting ligt een Romeins theater.

 

De Kathedraal van Malaga ligt in de binnenstad op korte afstand van het centrum en is gebouwd tussen 1528 en 1782 op de restanten van een moskee.

 

Door de lange bouwperiode bestaat de kerk uit verschillende bouwstijlen maar de basis is de renaissance bouwstijl. De noordelijke toren heeft een hoogte van 84 meter, de zuidelijke toren is nooit afgebouwd. Het gebouw is een cultureel monument en heeft een mooi interieur.

 

In de stad zijn nog een groot aantal andere kerken te zien, delen van stadsmuren, de stierenvechtersarena en een aantal stadsparken en tuinen.

 

Het Malaga Park is een subtropische botanische tuin, het is een lange laan bij de haven met een lengte van vijf kilometer met aan beide kanten planten, struiken en palmbomen, perkjes met standbeelden, fonteinen, maar ook gebouwen zoals het stadhuis, het Aduana paleis en het oude postkantoor.

 

De historisch botanische tuin La Concepcion is een oude tuin in Engelse landschapsstijl met ruim 5.000 soorten planten, waterplanten en oude palmbomen. Het is een sfeervolle tuin met veel vijvers, bruggetjes, watervallen, tuinhuisjes en een klein museum.

 

Er zijn veel musea in de stad, een van de bekendste is het Museo Picasso Malaga (MPM) met 285 werken van zijn hand, zowel schilderijen, als beeldhouwwerken en keramiek. Malaga is de geboorteplaats van de beroemde schilder en beeldhouwer Pablo Picasso.

Het MPM is het meest bezochte museum van Andalusië. Andere musea in de stad zijn onder andere een wijnmuseum, automuseum, flamenco kunstmuseum, een archeologisch en een interactief museum.

 

Malaga heeft een ruime keus voor een vakantie, in de stad en omgeving zijn veel hotels en appartementen. Langs de kust liggen 16 verschillende soorten stranden, de drukkere stranden liggen rond de haven, in de buitenwijken liggen goede zandstranden zoals het lange Guadalhorce strand. Aan de monding van de rivier ligt een klein natuurgebied.

Tussen de Guadalhorce vallei, waar onder andere de Europese dwergpalm groeit, en de historische regio  Axarquia ligt de Montes de Malaga met het gelijknamige natuurpark, het is een mooie wandelomgeving op korte afstand van de stad.