Marbella

 

Marbella in het zuiden van Spanje ligt in de provincie Malaga en in de regio Andalusië aan de westkust van de Costa del Sol tussen de stad Malaga en de Straat van Gibraltar en in de uitlopers van het Sierra Blanca gebergte. Het is een belangrijke en populaire toeristische bestemming met veel bezienswaardigheden en een mooie uitvalsbasis om de natuurgebieden en de bergdorpen in de directe omgeving te verkennen.

 

 

Bezienswaardigheden Marbella

 

Het oude centrum van Marbella bestaat uit twee historische wijken en de oude stadsmuren. Het centrale deel van de oude stad is de Plaza de los Naranjos, het Oranje Plein is aangelegd in 1485 en centraal op het plein staat een fontein. Rond het plein staan sinaasappelbomen en daarom is het Oranjeplein genoemd. Rondom Plaza de los Naranjos liggen de kenmerkende witte Andalusische huizen en drie belangrijke historische gebouwen: het Casa Consistorial is het stadhuis gebouwd in 1568 met aan de buitenkant een zonnewijzer en een wapenschild. Het Casa del Corregidor is een statig herenhuis gebouwd in 1552 met een mooi versierde gevel. De Ermita de Santiago uit de vijftiende eeuw is de oudste kerk van de stad.

 

Het historische Eixample ligt tussen de oude stad en de zee, het is een historische uitbreiding van de oude stad en er is een kleine botanische tuin. In het tuinpad met fonteinen staan tien sculpturen van Salvador Dali, ten westen van deze laan ligt de vuurtoren van Marbella.

Het wandelgebied sluit aan op het Alameda park waar palmbomen, bloeiende planten, fonteinen en mooi betegelde bankjes zijn te zien.

 

De relatief nieuwe wijk Nuevo Andalucia ligt tussen het centrum en het dorp San Pedro Alcantara, hier liggen de jachthaven Puerto Banus met de Walk of Fame, luxe appartementen en een aantal golfbanen.

 

Er zijn een aantal jaarlijkse festivals in de stad, de bekendste zijn het Internationaal Marbella Jazzfestival en het Internationaal Filmfestival van Marbella.

 

Musea in de stad zijn onder andere een archeologisch museum, het spoorweg museum, een Bonsai museum waar ook miniatuurbomen te koop zijn en het moderne kunstmuseum met werken, voornamelijk schilderijen, van onder andere Pablo Picasso, Joan Miro en Salvador Dali.

 

Er zijn luxe winkelstraten in de stad maar ook winkeltjes met handgemaakte producten van bijvoorbeeld leer, koper of hout, er zijn ook mooie handgeknoopte tapijten, sculpturen van marmer en traditionele sieraden.

 

 

Marbella heeft een lange kustlijn met veel verschillende stranden, het zijn over het algemeen goede zandstranden, iets buiten het centrum zijn de stranden wat rustiger dan de stedelijke stranden. Een van de bekendste stranden is het Cabopino strand in de Dunas de Artola, het is een afgelegen zandstrand met een lengte van 1.200 meter naast de haven van Cabopino. Op het Cabopino strand staat de Ladrones toren oftewel de Dieventoren, met een hoogte van 15 meter is het de hoogste uitkijktoren aan de kust van de provincie Malaga. In de toren zaten wachtposten die moesten waarschuwen met rook of vuur om de verdediging te organiseren tegen aanvallen van piraten of andere vijanden.

 

Marbella is een goede vakantie bestemming in Spanje om stad en strand te combineren, er is een ruime keus in hotels en appartementen en de stad staat bekend om de goede uitgaansgebieden, de gezellige barretjes en het uitgebreide gastronomische aanbod in restaurants van lokale keuken tot internationale keuken.