Nerja

 

Nerja in Spanje ligt in de provincie Malaga in de regio Andalusië en aan de Costa del Sol. Het stadje grenst aan het dorp Maro en in de zomermaanden is de kuststrook tussen de twee plaatsen een populaire toeristische bestemming. Nerja is een gezellig stadje met smalle straten, pleinen, winkeltjes en restaurants en een mooie boulevard met palmbomen, in het dorp en de omgeving zijn een aantal interessante bezienswaardigheden.

 

 

Nerja ligt aan de voet van het gebergte Sierra de Almijara en heeft een kustlijn met een lengte van veertien kilometer, er zijn veel verschillende zandstranden die tussen de kliffen of rotsen liggen zoals het Burriana strand, de Carabeillo en Crabeo stranden en met een redelijke rustige ligging het Playazo strand.

 

 

Nerja heeft het hele jaar door een mild klimaat waardoor hier subtropische vruchten groeien zoals de mango, de cherimoya en avocado. In Spanje wordt van de cherimoya wel een likeur gemaakt maar de populaire vrucht wordt ook verwerkt in gebak en ijs of als sap gedronken, het is een verfrissende licht zoetzure drank.

 

Bezienswaardigheden Nerja

 

 

Het Balkon van Europa is een van de bekendste bezienswaardigheden van het stadje Nerja. Het grote Balkon van Europa is een mooi plein gebouwd op een klif met schitterend uitzicht. Het plein is gebouwd op de plaats waar vroeger een fort stond. In 1884 was er een zware aardbeving in de regio waarbij veel huizen in Nerja werden vernield, koning Alfons XII van Spanje hield enkele weken na de aardbeving een indrukwekkende toespraak op het plein en noemde de plaats het “Balkon van Europa”, deze naam heeft het uitzichtpunt nu nog steeds.

 

De Grotten van Nerja zijn indrukwekkende grotten en liggen twee kilometer ten oosten van het stadje bij het dorpje Maro. De grotten zijn ontdekt in 1959 en grotschilderingen van onder andere zeehonden hebben aangetoond dat deze grotten misschien al zo’n 40.000 jaar geleden door mensen werden bezocht (naar de juiste datering van de oude tekeningen wordt nog onderzoek gedaan).

In de druipsteengrotten zijn een aantal grote galerijen en zalen met indrukwekkende stalactieten en stalagmieten toegankelijk voor bezoekers.

 

Het Aquaduct Eagle of de Eagle brug is gebouwd in de negentiende eeuw en werd gebruikt om water naar de oude suikerfabriek in het dorp Maro te brengen. Het aquaduct heeft vier verdiepingen en een hoogte van 40 meter, op de top staat een windwijzer in de vorm van een dubbele adelaar, vanwege deze windwijzer wordt het aquaduct Eagle genoemd.

 

 

Nerja ligt in een mooie omgeving voor een vakantie aan de Costa del Sol, de omliggende bergen van de Sierra de Almijara met het natuurpark en de Maro kliffen zijn goede wandelgebieden. Vanuit deze kustplaats zijn er ook excursies mogelijk naar het nationale park Sierra Nevada. Het bezienswaardige dorp Frigiliana ligt op korte afstand en de steden Malaga en Granada kunnen worden bezocht.