Sevilla

 

Sevilla Spanje

Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië in het zuiden van Spanje, de stad ligt 120 kilometer ten noorden van de Spaanse kustplaats Cadiz en 200 kilometer ten noordwesten van de kustplaats Malaga.

 

 

Sevilla wordt een van de mooiste steden van Spanje genoemd, de stad ligt aan de rivier Guadalquivir en er zijn veel bezienswaardigheden en enkele werelderfgoed monumenten.

 

Bezienswaardigheden Sevilla

 

 

De Kathedraal van Sevilla is een grote gotische kathedraal, het gebouw is het derde grootste kerkgebouw van Europa en het grootste gotische bouwwerk ter wereld. De Kathedraal van Sevilla ook wel Maria de la Sede genoemd is een Unesco werelderfgoed. De kerk heeft van binnen een lengte van 127 meter, een breedte van 83 meter en een hoogte van 43 meter. In de kathedraal ligt het graf van Chistoffel Columbus.

 

 

De klokkentoren van de kathedraal, de Giralda, heeft een hoogte van 104,5 meter. De kerk is gebouwd tussen 1402 en 1506, maar de klokkentoren is al gebouwd tussen 1184 en 1195, in die tijd was het de hoogste minaret ter wereld. Op de toren staat nu een vier meter hoog bronzen beeld dat meedraait met de wind, Giralda is het Spaanse woord voor windvaan.

 

 

Het Alcazar of het Koninklijk paleis van Sevilla ligt naast de kathedraal, het woord Alcazar staat voor vesting of versterkt kasteel. Het Alcazar is een werelderfgoed en werd gebouwd vanaf 913, de bouw van het huidige Alcazar begon in 1364, door latere koningen werd het paleis verder uitgebreid tot aan de  zestiende eeuw. Het Koninklijk paleis van Sevilla bestaat nu uit verschillende gebouwen en tuinen. In het paleis van Sevilla werd een deel van de film “Lawrence of Arabia” opgenomen en delen van de Tv-serie “Game of Thrones”.

 

Het Archivo General de Indias is gevestigd in het voormalige gebouw van de Consulaat van de handelaren. Het archief van de Koninklijke en Hoge Raad van de Indiën is ook een werelderfgoed. De archieven tonen vooral de geschiedenis van het Spaanse Rijk en het beheer van de Spaanse koloniën van de zestiende tot de negentiende eeuw.

 

 

Het Plaza de Espana is een bijzonder mooi plein in de vorm van een halve cirkel, rond het plein liggen veel monumentale gebouwen. Het middenplein is bereikbaar via bruggetjes en centraal staat een grote fontein, de Vicente traver fontein.

 

 

Op azulejos, de typische Andalusische tegels, zijn op 52 schitterende tegelmozaïeken de Spaanse provincies afgebeeld. Het Plaza de Espana werd gebruikt als filmlocatie in onder andere de film “Lawrence of Arabia”.

 

Het Maria Luisa Park ligt achter het plein, het is een groot openbaar park met tuinen, paviljoens, fonteinen en vijvers, maar vooral een botanische tuin met veel plantensoorten.

 

 

Het Paleis van San Telmo ligt in het centrum van de stad, het gebouw heeft een karakteristiek barokke architectuur. Men begon met de bouw van het Paleis van San Telmo in 1682 en recentelijk is het gebouw gerestaureerd. Oorspronkelijk was het gebouw een school voor weeskinderen van zeevaarders. De standbeelden op de monumentale gevel tonen twaalf bekende kunstenaars uit Sevilla.

 

Torre del Oro, de Toren van Goud, is een twaalfhoekige wachttoren gebouwd aan het begin van de dertiende eeuw. De toren diende om de schepen die over de rivier Guadalquivir binnen kwamen te controleren. De toren is gebouwd van cement, kalk en geperst hooi. De Torre del Oro heeft een gouden gloed als de zon er op schijnt en geeft met zonlicht ook een gouden gloed op de rivier en werd daarom Toren van Goud genoemd. In de toren is nu een maritiem museum gevestigd.

 

Triana is een wijk in het westen van Sevilla, de wijk ligt aan de overkant van een uitloper van de rivier en er zijn een aantal bruggen naar de wijk. In Triana zijn veel fabriekjes met aardewerk en azulejos (keramiek tegels).

 

In het stedelijk gebied staat de Triana toren en ligt het Isla Magica attractiepark met verschillende achtbanen en waterattracties met als thema de zestiende eeuw. Aan de oever van de rivier is in Triana elke zondag een gezellige markt.

 

 

Het Metropol Parasol is een grote houten constructie aan het La Encarnacion plein bestaande uit zes parasols in de vorm van paddenstoelen. De Metropol Parasol heeft een lengte van 150 meter, een breedte van 70 meter en een hoogte van 26 meter en het zou het grootste houten bouwwerk ter wereld zijn.

De constructie is gebouwd tussen 2005 en 2011 en bestaat uit vier niveaus, het ondergrondse niveau 0 is een antiquarium, een museum met Moorse en Romeinse voorwerpen. Niveau 1 is het straatniveau met een grote markt en als dak een openbaar plein. Niveau 2 en 3 zijn terrassen en bruggen met een restaurant en panoramisch uitzicht over de stad Sevilla.