Rondreis Thailand

 

Het Aziatische Thailand is bijzonder veelzijdig. Zo maak je tijdens een rondreis door Thailand kennis met de lokale bevolking op de Huai Khwang Night Market. En zwem je tussen de zeeschildpadden voor de kust van de tropische eilanden van Koh Phi Phi. Maar ook de olifanten van Chiang Mai zijn een hoogtepunt. Waar je gelukkig geen ritje op mag maken. Maar je mag ze wel wassen, in de rivier. Bijzonder!

 

Op de fiets door Bangkok

 

Geen massatoerisme, maar juist kennis maken met het échte Thailand? Er zijn een heleboel mogelijkheden om een rondreis door Thailand van Kras naar eigen wens in te vullen.

Wie reist in groepsverband heeft namelijk genoeg vrije tijd om op zoek te gaan naar de minder bekende bezienswaardigheden van het Aziatische land. Of boek een individuele rondreis, zodat de hotels al voor je geregeld zijn maar je de rest van de planning gewoon lekker zelf maakt. Om te beginnen in hoofdstad Bangkok. Waar je je op de fiets gemakkelijk een weg baant door de gezellige drukte. Op naar de Wat Kalayanamit Varamahavihara, waar je in alle rust de enorme vergulde Boeddha kunt bewonderen. Terwijl de Boeddhisten hun prachtig gekleurde bloemoffers brengen. En sla ook de Huai Khwang nachtmarkt niet over. Waar je nauwelijks toeristen tegenkomt. En waar de vriendelijke lokale bevolking de lekkerste Pad Thai en cha yen voor je klaarmaakt.

 

Olifanten wassen in Chiang Mai

 

Dat een ritje op een olifant tijdens een rondreis door Thailand geen goed idee is, is bij de meeste mensen inmiddels wel bekend. Waar je wél zonder schuldgevoel van de dikhuiden kunt genieten? Dat is in het Elephant Nature Park in de noordelijke provincie Chiang Mai. Waar mishandelde olifanten liefdevol worden verzorgd. Het leukste is, dat je de verzorgers in het kleinschalige park ook gerust mag helpen. En zeg nou zelf, hoe vaak krijg je de kans om een olifant in de rivier te wassen? En dat terwijl de kleine olifantjes met elkaar spelen in de modder. Een unieke ervaring tijdens een vakantie in Thailand.

 

Ongerepte jungle en tropische eilandjes

 

Bewonder je de Thaise dierenwereld liever in het wild? Dat kan tijdens een rondreis in Thailand in het Khao Sok Nationaal Park. Waar je al vanuit je eenvoudige hut aan de rand van het ongerepte regenwoud van de groene omgeving geniet. En waar de gids je meeneemt naar de beste plekken om tussen de lianen makaken te spotten. Wie echt geluk heeft, ziet zelfs een zeldzame nevelpanter door de jungle sluipen. Niet alleen de jungle van Thailand, ook de onderwaterwereld voor de lange kustlijn is het verkennen meer dan waard. Onze aanrader: boek een ecotour onder begeleiding van een gids en ga op zoek naar zeeschildpadden voor de hagelwitte zandstranden van de eilanden van Koh Phi Phi. Voor vers fruit en water wordt gezorgd, maar neem wel je eigen drinkfles mee. Want wegwerpbekertjes en rietjes zijn uiteraard niet toegestaan.