Port El Kantaoui

 

Port El Kantaoui ligt ten zuiden van Hammamet en zo’n tien kilometer ten noorden van Sousse in Tunesië. Het is een kleine plaats met een haven, een groot winkelcentrum, een aantal golfbanen en een duikcentrum. Het is een favoriete bestemming voor een winterzon vakantie, in de kerstperiode zijn het winkelcentrum, de haven en de restaurants vaak aangepast aan internationale kerstsferen. In de jachthaven is ruimte voor 340 ligplaatsen voor luxe jachten en er zijn activiteiten zoals waterskien en paragliden. Vanwege de korte afstand naar Sousse wordt Port El Kantaoui gezien als de luxe buitenwijk van Sousse. Er zijn twee goede zandstranden, het centrale Port El Kantaoui-strand en het Minchiastrand bij de jachthaven. De stranden zijn schoon en grotendeels geleidelijk aflopend in zee, er zijn douches, parasols en ligbedden.

 

Les Maisons de la Mer

 

De huizen en andere gebouwen in Port El Kantaoui zijn oogverblindend wit maar wel aangepast aan de traditionele Tunesische bouwstijl met smalle straatjes, bogen en een soort van medina-achtige toegangspoort bij de haven naar het winkelcentrum compleet met geplaveide straatjes. Rondom de haven ligt het Les Maisons de la Mer, de huizen van de zee, het zijn laaggebouwde appartementen met binnenplaatsen en er zijn winkels en restaurants.

 

Les Maisons des Jardins

 

In het centrum van Port El Kantaoui bij de vijvers en de grote fontein ligt Les Maisons des Jardins, de huizen van de tuinen. Er zijn appartementen, souvenirwinkels en restaurants. De fonteinen worden ook wel de “muzikale fonteinen” of de “dansende fonteinen” genoemd. In de avond spuiten de fonteinen op basis van muziek en lichteffecten. Bij de Les Maisons des Jardins ligt het Hannibal Park, een pretpark vooral voor kinderen. De entree van het Hannibalpark is gratis maar voor elke attractie moet worden betaald.

 

In de omgeving zijn verschillende excursies mogelijk zoals een boottocht, een rondrit op een paard of een dromedaris en een bezoek aan Sousse met de oude binnenstad. Dagexursies zijn er in de vorm van een jeepsafari, een bezoek aan Tunis of Carthago.

 

Twaalf kilometer ten westen van Port El Kantaoui ligt het Medinat Alzahra Parc. Het is een groot park met reconstructies van Berberdorpen, demonstraties van lokale ambachten, acrobatische voorstellingen en in de avond een spectaculaire dinershow met muziek, lichteffecten, ruiters en danseressen. Het Medinat Alzahra Parc is op woensdag en zondag gesloten, de rest van de week is het park geopend van 17:00 tot 23:00 uur.

 

Een vakantie in Port El Kantaoui is een comfortabele zon- en strandvakantie in een luxe moderne omgeving, vaak op basis van all inclusive en dicht bij het strand gelegen.