Belek

 

Belek ligt aan de Turkse Rivièra precies tussen de plaatsen Antalya en Side en staat vooral bekend om de golfbanen en de moderne luxe hotels of resorts. Belek heeft een mooie ligging met witte zandstranden en op de achtergrond de groene bergen van het Taurusgebergte. Er is een gezellig centrum met restaurants en winkeltjes en elke zondag is er markt met veel verse producten. In de omgeving wordt veel verse forel gevangen, een aanrader om een keer te eten in een restaurant. In de directe omgeving liggen de plaatsen Kadriye en Serik. In Kadriye werd enkele jaren geleden het eerste golfresort van Belek en omgeving geopend.

 

Bezienswaardigheden Belek

 

  • In het centrum van Belek ligt een mooie rotspartij met een waterval, verschillende standbeelden en een moskee.
  • In het Belek Beach Park ligt de Karting Go Kart met een kartbaan van 2000 meter voor kinderen en een langere kartbaan voor volwassenen.
  • De plaatsen Antalya en Side liggen op korte afstand, leuk om een dagje te bezoeken.
  • Het Kursunlu waterval natuurpark, Kursunlu Selalesi, de watervallen ontstaan door de zijrivier van de Aksu rivier. Het natuurpark ligt midden in een dennenbos op 33 kilometer afstand van Belek. In de omgeving leven veel vogels en achter de waterval ligt een verborgen grot. In het voorjaar hebben de watervallen het meeste water in de zomer droogt de stroom langzaam maar zeker op.

 

 

Landinwaarts achter Belek liggen de antieke steden Perge en Aspendos in de historische landstreek Pamphylië. De archeologische site Perge wordt ook wel Eski Kalessi genoemd en is een van de best bewaarde steden van het oude Pamphylië (Pamfylië). De belangrijkste godheid was Artemis en men verondersteld dat de tempel van Artemis Pergeia hier lag. Aspendos was een belangrijke stad aan de rivier Eurymedon, er was handel in zout, wijn, graan en de ruwe Pamphylische wol. Het theater van Aspendos wordt gezien als het best bewaarde theater uit de oudheid in Turkije. Elk jaar zijn er optredens in het theater tijdens het Aspendos internationale Opera en Balletfestival.  

 

Vakantie Belek

 

Bij Belek liggen mooie zandstranden, de meeste hebben een Blauwe Vlag nominatie voor goede en veilige stranden. De stranden liggen in een omgeving waar de karetschildpad voorkomt, bijvoorbeeld op het Belek Halk Plaji legt de zeeschildpad eieren op het strand en begraaft deze onder het zand.

Belek en omgeving is de plaats voor een golfvakantie maar ook voor een luxe en comfortabele vakantie in een splinternieuw hotel met een aquapark of een wellness center of voor een all inclusive vakantie met animatieteam.