Fethiye

 

Fethiye ligt aan de Egeïsche kust in de provincie Mugla in Turkije. Fethiye is een levendige stad en ligt aan een grote beschutte baai tussen de groene uitlopers van het Taurusgebergte.

 

 

Vanuit de haven varen er bootjes naar mooie en rustige stranden. Er is een brede boulevard met veel cafés en in het centrum van Fethiye zijn winkeltjes en restaurants. De haven ligt vol met kleine boten die dagtrips aanbieden. Het moderne Fethiye is gebouwd op de plaats van de oude stad Telmessos en sommige restanten van de Lycische stad zijn nog te zien. In het zuiden van de stad liggen rotsgraven in de heuvel, deze worden wel de mooiste rotsgraven uit de Lycische tijd genoemd. Fethiye en Gocuk liggen aan de Golf van Fethiye, voorheen werd dit de Golf van Makri genoemd en in de Lycische tijd de Golf van Telmessos. Iets buiten het centrum ligt het Calis strand, het is een zandstrand met schitterende zonsondergangen. In de mooie omgeving is veel te zien en te doen.

 

 

Bezienswaardigheden Fethiye

 

Er is in het centrum elke dag markt met veel lokale producten, proef vooral eens de Turkse honing uit deze streek.

Boven de stad zijn na een steile klim oude rotsgraven te zien.

Voor het gemeentehuis staat een sarcofaag in de vorm van een hoog Lycisch huis, het boogvormige deksel is van binnen en buiten mooi gedecoreerd met reliëfs van krijgslieden.

Fethiye museum in de hoofdstraat met veel voorwerpen uit de Lycische tijd.

Vanuit de haven zijn er dagtochten naar veel verschillende bestemmingen.

Kayakoy, Griekse spookstad, zeven kilometer ten zuidwesten van de stad.

Oludeniz met de Blue Lagoon, negen kilometer ten zuidoosten van Fethiye.

Dalyan met een schitterend strand, rotsgraven en een natuurgebied, 63 kilometer ten noordwesten van Fethiye.

Tlos, de oude stad van Tilos, een religieuze stad in het oude Lycië, 37 kilometer ten westen van de stad.

Saklikent, kloof en nationaal park, 48 kilometer ten zuidoosten van Fethiye.

Patara strand en opgravingen, 75 kilometer ten zuiden van de stad.

 

 

Vakantie Fethiye

 

Fethiye en Gocek liggen in een mooie groene omgeving. Het Calis strand bij Fethiye wordt als een gastvrij en prettig strand gezien en het Blue Lagoon strand bij Oludeniz wordt vaak geroemd als een van de mooiste strandbestemmingen van Turkije. In de bosrijke omgeving zijn talloze mooie baaien en stranden, opgravingen en  natuur maar ook watersporten, paragliding activiteiten en mogelijkheden om uit te gaan.