Icmeler

 

Icmeler in Turkije ligt aan de Zuid-Egeïsche kust in de provincie Mugla, acht kilometer ten zuiden van Marmaris en twaalf kilometer ten noorden van Turunc.

 

Icmeler heeft een mooie ligging tussen de bossen aan de Icmeler Baai en er zijn lange relatief rustige stranden. Het is een populaire locatie voor watersporten zoals windsurfen, duiken en waterskien. Icmeler was vroeger een vissersdorp en is ondanks het toerisme nog steeds een sfeervolle plaats en een goed alternatief voor het drukkere Marmaris, er is geen actief nachtleven en de prijzen liggen gemiddeld wat lager.

 

Bezienswaardigheden Icmeler

 

De Icmeler Baai ligt aan de zuidpunt van de Marmaris Baai en heeft een mooie beschutte ligging met een lang en smal zandstrand, het is een kindvriendelijk strand vanwege de langzaam aflopende zeebodem en de kalme zee.

 

 

In het stadje zijn overdag winkels en marktkraampjes geopend bij de smalle rivier die door de stad loopt, er zijn twee banken met pinautomaat en in de avond zijn er verschillende restaurants met livemuziek. Elke woensdag is er iets buiten de stad een grote markt met veel lokale producten, zoals de lekkere Marmaris honing. De markt is goed bereikbaar met de Dolmus (kleine lokale bus).

 

Icmeler grenst direct aan het Nationaal Park Marmaris, het is een mooie groene omgeving om te wandelen met veel soorten bomen, planten en dieren zoals de wilde geit, de arend en veel migrerende vogels. Het nationale park heeft een schitterende kustlijn met afgelegen baaien en rustige ongerepte stranden.

 

In het zuiden van het nationale park is een dolfinarium, twee kilometer ten noorden van Icmeler. Het Dolphin Therapy centrum is opgezet op therapeutische basis voor onder andere fysiotherapie en gehandicapte kinderen. In de zomermaanden kunnen kinderen en volwassenen zwemmen en spelen met de dolfijnen. Het centrum vangt ook gewonde zeedieren op en een team van professionals zorgt goed voor de dieren.

 

Icmeler is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving, er zijn excursies naar Dalyan met de indrukwekkende restanten van een Griekse stad.

Er kunnen boottochten gemaakt worden van een hele dag met lunch en een bezoek aan de eilanden en mooie baaien in de directe omgeving.

 

 

Een dag winkelen of gaan stappen kan in de nabij gelegen plaatsen Marmaris en Hisaronu. Icmeler ligt in een mooie groene wandelomgeving met het nationaal park Marmaris en het schiereiland Datca op een steenworp afstand. Er worden verder jeepsafari’s en buggy of quad safari’s aangeboden, bezoek aan een waterpark of een Turks bad, paardrijden, go-kart, duiken, zeevissen of een meerdaagse trip naar het Griekse eiland Rhodos of het Turkse Pamukkale of Ephesus (werelderfgoed).