Kemer

 

Kemer heeft een prachtige ligging tussen de hoge beboste bergen die steil in zee aflopen, aan de voet van het Taurusgebergte. De zandstranden en kiezelstranden aan dit deel van de Turkse Rivièra liggen vaak in een mooie baaien en zijn schoon. Er is een goede jachthaven met veel watersport mogelijkheden. De jachthaven en omgeving is ook een overwintering gebied voor veel zeilers uit Europa. Aan de boulevard ten noorden van de jachthaven liggen verschillende cafés en winkels direct aan het strand en er zijn enkele nachtclubs. 

 

Bezienswaardigheden Kemer

 

Jaarlijks terugkerende evenementen in Kemer zijn het carnaval, zomerconcerten op het strand met internationale dj’s zoals Tarkan en DJ Tiesto en de zeilraces tussen Kemer en Girne (Turkse gedeelte van Cyprus).

In het Yoruk folklore themapark of het Yoruk nomadenpark kan men zien hoe de nomaden leefden en traditionele ambachtslieden aan het werk zien, zoals tapijtenwevers en tingieters. Vanaf het folklore park is er een schitterend uitzicht op de baai.

Elke maandag is er een groente- en fruitmarkt en elke dinsdag een markt met kleding, handtassen, horloges en zonnebrillen. Afdingen op de prijzen is gebruikelijk.

 

Iets ten zuiden van Kemer ligt een kabelbaan die je vanaf de kust naar de top van de Tahtali berg (Olympos berg) brengt op een hoogte van ruim 2.300 meter.

De spectaculaire rit wordt meestal “Sea to Sky” genoemd en duurt tien minuten. Vanaf hier is er een panoramisch uitzicht op de Antalya Baai.

 

Vier kilometer ten westen van Kemer ligt het nationaal park Beydaglari Olympos in een schitterend landschap.

Er zijn ruines van de oude steden Olympos en Phaselis in een ruige bosrijke omgeving. Het gebied is het oude Lyrische schiereiland en strekt zich langs de kust uit van Kaap Gelidonya tot aan Kumluca Kemer.

 

In het gebied zijn veel sporten mogelijk zoals: wandelen, bergbeklimmen, mountainbiken door Lycie, paragliding en strand- en watersporten. Men kan ook picknicken of overnachten zoals de nomaden vroeger leefden in een van de tentenkampen. Vijftien kilometer ten noorden van Kemer ligt de Goynuk kloof.

 

Vakantie Kemer

 

Kemer is gebouwd in harmonie met de natuurlijke omgeving, de vakantieressorts en de stranden liggen over het algemeen tussen het groen en in de natuurlijke baaien. De plaats wordt zelfs wel het Ibiza van Turkije genoemd. Er zijn veel Blauwe Vlag stranden zoals het Kemer strand, Moonlight beach, het Goynuk strand, Beldibi, het Tekirova strand en in de richting van Adrasan het Cirali en Olympos strand. Deze zand- of kiezel stranden zijn schoon en er is meestal een lifeguard aanwezig.

De hotels liggen vaak aan een van de baaien en hebben veel faciliteiten.