Marmaris

 

Marmaris is een havenplaats aan de Egeïsche kust en ligt in een mooie baai omgeven door dennenbossen.

 

De jachthaven van Marmaris is een van de grootste van Turkije en is het vertrekpunt voor cruises of dagtripjes met een gulet, een Turkse vissersboot.

 

De meeste excursies gaan naar het Griekse eiland Rhodos, naar het Turkse Dalyan, Pamukkale en Efeze.

 

De beroemde Blue Voyage langs de Egeïsche kust meert hier ook aan of vertrekt hier voor een verkorte versie van de zeiltocht.

 

Aan de boulevard langs de haven liggen veel cafés en restaurants. Op de markt en in de winkels van het oude deel van de stad zijn Turks handwerk en lokale producten te koop. Vooral de honing van Marmaris staat bekend als bijzonder smakelijk.

 

Bezienswaardigheden Marmaris

 

Het Marmaris kasteel ligt op het hoogste punt van de oude stad, vanaf hier is er een schitterend uitzicht op de stad en de zee. Het kasteel is nu een museum met lokale vondsten zoals aardewerk.

De fonteinen centraal gelegen in de Marina Marmaris komen elke avond vanaf half negen tot leven met muziek en licht. Ze worden wel de dansende fonteinen genoemd en vaak is er een dansoptreden of een andere show.

Naast de vele bootexcursies kan men een jeepsafari maken door de Golgeli Daglari, de bergen achter Marmaris. De rit voert over ruige bergweggetjes tussen de bossen en onderweg zijn er watervallen, bergdorpen en mooie baaien en stranden te zien.

Nimara schiereiland of het Hemelse eiland (Heaven Island) ligt op acht kilometer van Marmaris. Het schiereiland is een natuurlijk en archeologisch erfgoed. Op het hoogste punt liggen de restanten van oude nederzettingen en de Nimaragrot.

De Nimara grot ligt op Heaven Island, in de grot leven typische grotvlinders. In de oudheid was de grot een plaats voor verering van de godin Leto. Offers aan de godin werden op een altaar van hoge stenen geplaatst.

Op de weg naar Icmeler ligt een dolfinarium, in het park kan er gezwommen en gespeeld worden met de dolfijnen.

 

Icmeler is een kustplaats acht kilometer ten zuiden van Marmaris. Icmeler heeft prachtige stranden en is aan drie kanten omgeven door dennenbossen. In de omgeving zijn goede wandelpaden en het is een populaire plaats om te windsurfen.

Turunc ligt twintig kilometer ten zuiden van Marmaris, rondom de kustplaats liggen de groene bergen van het Taurusgebergte. De stranden van Turunc hebben een Blauwe Vlag erkenning voor de schone strand- en waterkwaliteit.

 

Vakantie Marmaris

 

Deze Egeïsche kustlijn van Turkije tegenover Griekenland is een mooie vakantie bestemming tussen de groene bergen en de talloze blauwe baaien.

 

Marmaris biedt goede en moderne accommodaties in een levendige omgeving. Voor liefhebbers van een rustigere omgeving maar wel op korte afstand van Marmaris zijn Icmeler, Turunc en Selimiye goede bestemmingen.