Mooiste plaatsen Turkije

 

Elk jaar wordt door honderdduizenden bezoekers op verschillende reiswebsites vanuit de hele wereld een top 10 lijst gekozen van de mooiste plaatsen of bestemmingen in veel landen. Bekijk de top 10 mooiste of meest populaire plaatsen van Turkije en ontdek wat er is te zien en te doen.

 

 

 

Mooiste plaatsen Turkije top 10

 

 

1) Istanbul is een van de levendigste metropolen van Europa. Een stad waar altijd wat te doen is en waar heel veel te zien is. Bezoek in ieder geval de grootste overdekte bazaar ter wereld en de Hagia Sophia moskee. Een bezoek aan de cisterne (ondergrondse wateropslagplaats), ook wel het verzonken paleis genoemd, en het Topkapi paleis is ook aan te raden. Rondom het Taksimplein in het Harbiye district zijn veel cafe’s.

 

2) Marmaris heeft een schitterende ligging tussen de dennenbossen, een jeepsafari maken in de bergen is populair om te doen. De dansende fonteinen zijn leuk om te zien. De marina van Marmaris is populair om een dagtocht of een korte cruise te maken. Elke avond is er een lichtshow op het nieuw gebouwde 19 mei plein ook wel het Jeugdplein genoemd.

 

3) Antalya is een sfeervolle plaats met de oude wijk Kaleici. Een interessante bezienswaardigheid is het zeer complete archeologische museum van Antalya. Verder zijn de parken en de watervallen populair.

 

4) Side wordt vooral een leuke plaats genoemd vanwege de restanten uit de oudheid waar dicht bij de moderne bars en restaurants zijn gebouwd. Heden en verleden vloeien bijna naadloos in elkaar over.

 

5) Goreme ligt bij Cappadocië, het is een nationaal park en een waar openlucht museum.

 

6) Bodrum stad met het opvallende St. Peter kasteel en het mooie archeologische onderwater museum. Populair zijn verder de stranden en uitgaan in de barstraat van Bodrum.

 

7) Dalyan is bekend van een van de mooiste stranden van Turkije en de Lycische graftomben. Populair om te doen in Dalyan is een boottrip of een jeepsafari.

 

8) Oludeniz is ook bekend als de plek van een van de mooiste Turkse stranden. Populair om te doen in Oludeniz is een relaxte dag in een hamam, het huren van een kano en paragliding of tandem paragliding.

 

9) Ankara de hoofdstad van Turkije wordt als mooie bestemming genoemd vanwege de imposante Kocatepe moskee en het mausoleum van Ataturk.

 

10) Op plaats 10 van de mooiste plaatsen van Turkije staat Urgup met veel huizen die in de rosten zijn gebouwd. Urgup is een populair vertrekpunt om het sprookjesachtige landschap van Cappadocië te bezichtigen.