Turunc

 

Turunc heeft een schitterende ligging aan de Middellandse Zee in Turkije, twaalf kilometer ten zuiden van Icmeler en negentien kilometer ten zuiden van Marmaris. De baai in de vorm van een hoefijzer en het zandstrand van het dorp hebben een beschutte ligging. Rondom de grote baai liggen de rotsachtige en groene bergen van het Taurusgebergte.

De plaats was altijd een vissersdorp maar de laatste jaren is het een populaire vakantie bestemming geworden voor liefhebbers van een rustige en natuurlijke omgeving. Er zijn enkele hotels, kleinschalige appartementen, een paar souvenirwinkels en restaurants. Elke maandag is er in het dorp vlak bij de haven een kleine markt met lokale producten zoals verse groente en fruit, noten, gedroogde vruchten en honing.

 

 

Turunc heeft een idyllische ligging met het azuurblauwe water en een achtergrond van steile rotsen en dennenbossen. Turunc en omgeving heeft zijn natuurlijke schoonheid behouden en de stranden hebben een Blauwe Vlag erkenning voor de schone strand- en waterkwaliteit. Vanwege de gunstige ligging op de grens met de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee en het goede klimaat in deze regio zijn er vakantie reizen vanaf april tot en met oktober. Het kalme water in de beschutte baai is een mooie locatie om te zwemmen en te snorkelen.

 

Activiteiten

 

In de directe omgeving zijn er verschillende activiteiten mogelijk, zoals snorkelen, paardrijden of met een jeeptour de bergen verkennen. Turunc is een mooie maar bergachtige omgeving om te wandelen, zorg voor goede wandelschoenen en drinkwater. In de zomer kan de temperatuur oplopen naar ruim 30 graden. Lokale vissers bieden de mogelijkheid om mee te gaan op een visserstocht of een rondvaart naar mooie baaien en stranden in de omgeving. Met een watertaxi of de dolmus (lokale bus) is het mogelijk om naar het nabij gelegen Icmeler of het grotere Marmaris te gaan. Een populaire excursie mogelijkheid is een dagtocht naar Dalyan met een rondvaart langs de restanten van een Griekse stad en rotsgraven. Voor de dagexcursies is het in de zomermaanden raadzaam om van te voren te reserveren. Het is ook mogelijk om enkele dagen het Griekse eiland Rhodos te bezoeken dat tegenover Turunc ligt.

 

Vakantie Turunc

 

Turunc is een vakantiebestemming in een idyllische, sfeervolle en authentieke omgeving. Voor een rustige vakantie met een relaxte mediterrane sfeer aan het strand en tussen de bergen. Kies voor een hotel met all inclusive service direct aan het strand of voor een rustig gelegen appartement met zwembad :  vakantie Turunc