Verenigd Koninkrijk vakantie

 

Een vakantie naar het Verenigd Koninkrijk is een vakantie naar het eiland Groot-Brittannië: Engeland, Schotland of Wales. Er zijn veel mogelijkheden voor een korte of lange vakantie in Groot-Brittannië.

  • Korte afwisselende vakanties naar Engeland, wandelen in het rustieke Essex, ontdek Yorkshire of bezoek de universiteitssteden van Engeland zoals Oxford en Cambridge, geniet van het authentieke Kent of kom tot rust in Surrey.    
  • Schotland heeft een geheel eigen karakter, levendig en traditioneel met de bekende doedelzakspeler, de kilts, de schitterende hooglanden en de lochs (meren).
  • Ontdek in Wales de Mount Snowdonia, de meren of de valleien van Wales, volg het Pembrokeshire Coast Path of de legendarische Keltische Koning Arthur of de mythologische Merlijn de magiër.
  • Een ruime keus in vakanties op basis van een vliegvakantie naar Engeland, Schotland of Wales. Een korte vakantie met een mooie stedentrip naar Londen, Glasgow,  Edinburgh, Cardiff of een van de andere steden in Groot-Brittannië.
  • Autovakanties naar Engeland, Schotland en Wales zijn gebaseerd op eigen vervoer met de auto door de Eurotunnel of met de Eurostar comfortabel, snel en veilig per trein door de kanaaltunnel. Met de ferry naar Groot-Brittannië varen kan ook bijvoorbeeld vanuit IJmuiden, Rotterdam of Hoek van Holland. Het makkelijkst en meestal het goedkoopst is een pakketreis met een ruime keus aan goed georganiseerde vakanties en een verblijf in een hotel, pension of vakantiepark. Verken de regio Oost-Engeland, Zuid-Engeland, Schotland of Wales:    vakantie Groot-Brittannië

 

Wandelvakantie of fietsvakantie in Groot-Brittannië, individuele reis of single reis. Individuele reizen voor reizigers die zo onafhankelijk mogelijk willen reizen, dus zonder andere reizigers en zonder reisleiding. De accommodatie, het bagagetransport en een routebeschrijving zijn geregeld, aangevuld met kaartmateriaal en toeristische informatie. Een gebied van ongekende natuurlijke schoonheid, Cotswolds, waar de Thames ontspringt is het grootste aaneengesloten natuurgebied in Engeland. Het groen,de cottages, de verzorgde tuinen en artistieke dorpen zijn de basis voor deze rustige vakantie. De ruige kust van Cornwall, Land’s End en Lizard Point kennen een zacht klimaat met veel subtropische planten. De wandeltocht voert grotendeels langs de  South West Way, langs de kust, geen grote stijgingen of dalingen:

 

    wandelvakantie single of individueel

 

 

  • Wandelen door Groot-Brittannië: in de gebieden Engeland, Schotland of Wales elk met hun karakteristieke landschappen en cultuur. De overnachtingplaatsen tijdens de vakantie zijn over het algemeen comfortabel en rustig gelegen. Wandelen in Cornwall, Boscastle, ruige klifkust, Tintagel, de ruïne van Camelot, waar King Arthur aan de Ronde Tafel zat. Engeland, Sussex, wandelen door het cultuurlandschap “de tuin van Engeland” of  wandelen rond Hartland Point, een gebied van kust en platteland of verken het Lake District, de Cumbrian Mountains en Windermere, wandelen in een schitterend merengebied tussen de heuvels en de bergen. In Wales ligt het Snowdonia Nationaal Park, het is het eerste Nationale Park van Wales en het grootste met een oppervlakte van bijna 2.200 vierkante kilometer, een schitterend bergachtig gebied. Wales, Pembrokeshire Coastpath, wandelen langs de ruige rotskust van zuidwest Wales of wandelen in Schotland, verken Mainland en de Orkney archipel.
  • Fietsen in Engeland in het gebied Devon en Cornwall, ruige kusten en glooiend groen achterland zijn de kenmerken van deze fietstocht. Bij deze tocht krijgt u de GPS-tracks, overnachten in landelijk gelegen bed and breakfast accommodaties. Ontdek het plattelandsleven in het zuidwesten van Engeland.
  • Vakantie met kinderen in Groot-Brittannië, leuk en avontuurlijk. Activiteiten en vakantie waarbij rekening wordt gehouden met verschillende leeftijden. Magisch Schotland, beleef Harry Potter in de Schotse Hooglanden een themareis voor het hele gezin. Reis mee met de Zweinstein Express, zwerf in Edinburgh door de weg-is-weg straten verblijf in een jeugdherberg en in een echt kasteel. Wandel in het gebied waar de film opnames zijn gemaakt van “Harry Potter en de vuurbeker”, probeer een toverspreuk en nog veel meer, spannend, geheimzinnig en magisch.
  • Rondreizen in Engeland, Yorkshire en Lake District, cultuur en natuur rondreis,  kastelen en rode kliffen aan de oostkust, Goathland, Scarborough, Skipton en Harrogate, het groene Yorkshire Dales en de watervallen van Ingleton of verken onder andere Goathland, de waterval Mallyan Spout, havenstadje Whitby, Scarborough, de kathedraal in Ripon, kalksteenlandschap en rotsformaties van Malham. Harrogate, Hawes, de muur van Hadrianus, Bamburgh, zeevogels en Holy Island.
  • Groepsreizen, vogelreis langs de Engelse Noordzeekust, wandelen door het land van koning Arthur, wandelen langs de Muur van Hadrianus en ontmoeting met archeologen, vogelreis langs sensationele Schotse kust.

 

natuurreizen Groot-Brittannië

 

 

Een ruime keus in vakantiehuizen in Groot-Brittannië van een appartement voor twee personen tot een luxe villa met zwembad voor acht personen aan zee, bij een natuurgebied of bij een stad. De vakantiehuizen krijgen over het algemeen een prima klantwaardering. Interhome is een van Europa’s grootste aanbieders in betaalbare vakantiehuizen en aangesloten bij ANVR en SGR. Interhome is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar ook voor vragen of tips tijdens uw verblijf in Groot-Brittannië. Kies een vakantiehuis in een van deze regio’s: Cotswolds, Engeland, Londen, North West, Oost-Engeland, Schotland, South-West, Wales of Yorkshire en de Humber:     vakantiehuizen Groot-Brittanie

 

Reisgidsen, wandelgidsen, wegenkaarten of een campinggids van Groot-Brittannië (Engeland, Schotland, Wales) of het Verenigd Koninkrijk zijn onmisbaar voor het verkennen en ontdekken van het land. Er is een ruim aanbod: 

 

   reisgidsen Groot-Brittannië