Verenigde Arabische Emiraten

 

De vlag van de Verenigde Arabische Emiraten heeft een verticale rode baan en drie horizontale banen met van boven naar beneden de kleuren: groen, wit, zwart. De kleur rood staat symbool voor de eenheid van de staat, groen voor de vruchtbare grond, wit voor de neutraliteit van de staat en zwart voor de rijkdom van de olie in het land. De vlag in zijn geheel staat symbool voor de Arabische eenheid.

 

Het land de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft zeven emiraten:  Dubai, Abu Dhabi,  Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. De VAE is een rijk land en dit is vooral terug te zien is de architectuur van het land met grote indrukwekkende gebouwen. Er is een totale kustlijn met een lengte van zo’n 750 kilometer, er zijn drukke stranden maar ook minder bekende en rustige stranden. Het is een fascinerend land met enerzijds de rijkdom en anderzijds de tradities van eenvoud, het is ook een bijzonder gastvrij land. De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is Abu Dhabi, gelegen in het gelijknamige emiraat. 

 

Het klimaat van de Verenigde Arabische Emiraten is subtropisch met hete zomers en warme winters. De zomermaanden zijn voor veel mensen te heet om in het land op vakantie te gaan, van mei tot en met september is de gemiddelde temperatuur 32 graden oplopend naar boven de 40. In de winter is de Verenigde Arabische Emiraten een prima winterzon vakantie bestemming. In oktober en november is de gemiddelde temperatuur 28 graden, in december tot en met april is de gemiddelde temperatuur 22 graden.

 

Verenigde Arabische Emiraten praktisch

 

  • De Verenigde Arabische Emiraten met jaarlijks ruim 10 miljoen toeristen is het meest toeristvriendelijke land van het Midden-Oosten volgens het rapport van 2015 van het World Economic Forum. Bovendien is het een van de veiligste landen ter wereld, de strenge rechtshandhaving in het land zorgt voor een opmerkelijk lage criminaliteit en een grote veiligheid. 
  • Het is in de Verenigde Arabische Emiraten in onze zomertijd twee uur later en in onze wintertijd drie uur later.
  • De officiële taal is Arabisch, in de toeristische gebieden wordt meestal goed Engels gesproken.
  • De munteenheid is de Dubai dirham (AED), de waarde van 1 euro is 4,17 dirham, de waarde van 100 Dubai dirham is 24,- euro (koers december 2018).
  • De noodnummers in de VAE zijn: politie en ambulance 999, brandweer 997.
  • Het kraanwater in de VAE is niet echt geschikt als drinkwater, het is verstandiger om flessen mineraalwater te kopen.
  • Voor het reizen naar de VAE is een geldig paspoort nodig (geen identiteitskaart), het paspoort moet na terugkeer van de vakantie nog minstens zes maanden geldig zijn. Bij een verblijf korter dan 30 dagen is het visum (een stempel in het paspoort) gratis.
  • De vliegtijd van Amsterdam naar Dubai is circa 6 ½ uur, de vliegtijd van Amsterdam naar Etihad in Abu Dhabi is circa 7 uur. De transfertijd van de luchthaven naar een hotel is afhankelijk van de gekozen accommodatie. De gemiddelde transfertijden naar een hotel in Dubai Stad is 20 tot 30 minuten, naar Jumeirah 25 tot 35 minuten en naar het emiraat Ras al-Khaimah gemiddeld 1 ½ uur.