Dubai

 

Het emiraat Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten ligt aan de zuidoostkust van de Perzische Golf en heeft een oppervlakte van 4114 vierkante kilometer, waarvan een groot gedeelte bestaat uit woestijn. In het emiraat ligt de wereldstad Dubai-stad en zijn de drie beroemde palmeilanden aangelegd, schiereilanden of eilanden in de vorm van een palm. De drie palmeilanden zijn: Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali en Palm Deira. Door de specifieke vorm van de eilanden heeft elk huis het strand en het water voor de deur liggen.

 

Dubai Stad

 

De stad Dubai is het zakelijke en culturele centrum van het Midden-Oosten en de Perzische Golf regio. Symbolisch voor de stad zijn de wolkenkrabbers en de hoge gebouwen. Het Burj Khalifa is met een hoogte van 829,8 meter tot nu toe het hoogste gebouw ter wereld. Op de 124ste verdieping ligt een observatie plateau met een schitterend uitzicht en bij het gebouw ligt de Dubai-fontein en het grote Burj Khalifa park op korte afstand van het Jumeirah strand. Nieuw sinds eind oktober 2014 is het observatiedek “At the Top” op verdieping 148 in de Burj Khalifa. Met een hoogte van 555 meter is “Burj Khalifa At the Top” het hoogste observatiepunt ter wereld volgens het Guinness Book of World Records.

 

Dubai Museum

 

Bastakiya is een oude wijk in Dubai, in de wijk zijn veel huizen gebouwd als windvanger, een traditionele manier van bouwen in het Midden-Oosten om een huis veel wind te laten vangen en zo een natuurlijke ventilatie te creëren. In de wijk Bastakiya ligt het Al Fahdidi fort, het fort is nu onderdeel van het Dubai Museum. Het archeologisch museum is een weergave van de traditionele levenswijze in het emiraat Dubai met onder andere vroegere windvangers en boten. De Abra is een traditionele boot die gebruikt werd als watertaxi.

 

Dubai Creek

 

De wijk Deira, vooral een handelscentrum, ligt aan de Khor Dubai rivier of de Dubai Creek. Op de Dubai Creek varen traditionele Abra’s en moderne watertaxi’s. Er liggen vier bruggen over de rivier en onder de rivier ligt de Al Shindagha tunnel. In Deira staan een aantal grote commerciële gebouwen zoals de Twin Towers, de Dubai Creek Tower en de nationale bank.

 

Jumeirah

 

Jumeirah is een woonwijk aan de kust met laagbouw woningen, de Jumeirah moskee en enkele hotels zoals het Madinat Jumeirah dat gebouwd is met veel windvanger torens. Het Jumeirah Beach hotel is gebouwd in de vorm van een golf en op een eilandje ligt het wereldberoemde Burj al Arab hotel gebouwd in de vorm van het zeil van een dhow, een traditioneel Arabisch schip. Het Jumeirah strand is een lang zandstrand gelegen tussen Dubai Marina en Palm Jumeirah. Het Wild Wadi waterpark ligt dicht bij het strand, er zijn veel waterglijbanen, zwembaden en een grote waterval. De waterval is een weergave van een wilde woestijnrivier na hevige regenval in een Wadi (rivierdal).

 

Dubai Marina

 

De Dubai Marina is een grote wijk met woontorens, villa’s en een jachthaven. “The Walk” is een wandelpromenade over twee verdiepingen met restaurants, winkels en galeries.

 

Palm Jumeirah

 

Palm Jumeirah is een eiland gebouwd in de vorm van een palmboom en ligt naast de marina. Er zijn veel woningen, villa’s, zeven hotels en een monorail. Het hotel Atlantis The Palm ligt in de top van de palmboom en is gebaseerd op de legende van Atlantis, de verzonken stad. Er zijn twee “Koninklijke torens” de Royal Towers, deze torens zijn verbonden met de Royal Brigde Suite. In het resort is een groot waterpark, het Aquaventure, een dolfinarium en een groot zeeaquarium. Bij het hotel ligt een strand met uitzicht over de skyline van Dubai.

 

Een vakantie in Dubai is ontspannen in een luxe sfeervolle omgeving met een heerlijk klimaat, shoppen in de Dubai Duty Free en relaxen in een van de wereldtop vakantie bestemmingen.