Zwitserland

 

De hoofdstad van Zwitserland is Bern. Zwitserland of de Zwitserse Bondsstaat heeft een oppervlakte van 41.290 vierkante kilometer en 7,6 miljoen inwoners. De vlag van Zwitserland is een vierkante rode vlag met een wit kruis. De vlag van het Rode Kruis is precies andersom, een wit vierkant met een rood kruis dit als eerbetoon aan de Conventie van Geneve en de Zwitser Henri Dunant, de oprichter van het Rode Kruis.

vlag Zwitserland

 

Zwitserland is een land met bergen, bossen, rivieren, meren en watervallen. Circa 60% van het land bestaat uit het hooggebergte de Alpen, bekende bergen zijn de Matterhorn, de Eiger, Jungfrau. Het hoogste punt van Zwitserland is de Dufourspitze met een hoogte van 4634 meter, de Dufourspitzee ligt in het Monte Rosa bergmassief op de grens met Italië. Het Jura gebergte, ten noordwesten van de Alpen, is een bosrijk gebied met loofbomen en sparren. Belangrijke rivieren in Zwitserland zijn de Rijn, de Inn en de Rhône. Er zijn veel watervallen, de grootste waterval van Europa is de Rheinfall bij de plaats Schaffhausen met een breedte van 150 meter. Bekende meren in Zwitserland zijn het Meer van Genève, het Bodenmeer, Lagiio Maggiore en het Meer van Neuchâtel. 

 

Natuurgebieden Zwitserland

 

 

Natuurbescherming is in Zwitserland vastgelegd in de federale grondwet, er is een nationaal park en er zijn ruim 14 regionale natuurparken. Belangrijke natuurgebieden in het land zijn onder andere het Zwitsers Nationaal Park, Diemtigtal, Park Ela, biosfeerreservaat Entlebuch, Gruyère Pays-d’Enhaut, Jura vaudois, het regionale natuurpark Gantrisch, Val d’Hérens en het wildpark of het natuur ontdekkingspark Zürich-Sihlwald.

 

vakantiebestemmingen Zwitserland

 

natuur en cultuur Zwitserland

 

overige informatie