7 tips om jouw reis naar Italië te plannen

Italië is een van de beste reisbestemmingen ter wereld vanwege de rijke geschiedenis, het heerlijke eten en de unieke cultuur. Met zoveel te zien, kan het plannen van een reis naar Italië een uitdaging zijn. Vooral als je maar weinig tijd hebt! We geven je 7 tips voor het plannen van een reis naar Italië, om al je Europese reisdromen waar te maken.

 

1. Hoe lang duurt je reis naar Italië?

 

Bij het plannen van jouw reis naar Italië is het als eerste belangrijk dat je uitzoekt hoeveel dagen je wilt en kunt gaan. Is het een stedentrip, heb je een weekje vakantie of ga je een hele maand Italië verkennen? Met goedkope vluchten en hogesnelheidstreinen tussen steden is het gemakkelijker dan ooit om je door verschillende landen te verplaatsen. Vergeet ook niet je reisdagen in je achterhoofd te houden, op deze dagen is het meestal niet mogelijk nog heel veel te ontdekken.

 

2. Waar wil je heen?

 

In Italië is veel te zien en te doen. Van indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, naar de prachtige natuur en de sfeervolle dorpjes en steden. Het is daarom belangrijk goed te bedenken hoe jij jouw dagen wilt inplannen, kies bijvoorbeeld voor een 10-daagse reis door het noorden van het land. 

Je kan eenvoudig goedkoop reizen met de trein in Italië en diverse steden en natuurgebieden bezoeken. Zo zijn er veel verbindingen tussen de steden en kun je iedere dag een nieuw stukje Italië ontdekken.

 

3. Kies de periode van het jaar

 

Italië is elk moment van het jaar mooi, maar het is belangrijk na te denken waar jij het meeste van geniet. Hou je van de winter met de gezellige kerstmarkten en Italiaanse alpenski-avonturen of geniet je juist van een lekker drankje onder de warme zon en een heerlijk dagje strand?

Tijdens het plannen van je reis moet je verschillende aspecten overwegen, zoals de hoeveelheid toeristen en de hoogte van de prijzen. Reis je in de lente en de herfst, dan vermijd je bijvoorbeeld de toeristische zomerdrukte en de hoge prijzen voor accommodaties.

 

4. Budgettering voor je reis naar Italië

 

Hoe duur het plannen van jouw reis naar Italië kost, hangt af van hoe luxe je reist en welke activiteiten je besluit te doen. Het reizen in het laagseizoen kunnen je helpen kosten te besparen en ook de beroemdste maaltijden van Italië, zoals pizza en pasta, zijn goed betaalbaar. Ga eens op zoek naar de lokale restaurantjes in plaats van de plaatsen waar alle toeristen heen gaan!

Ga voorafgaand aan je reis op zoek naar activiteiten in het gebied waar je heen wilt gaan. Zo kun je wellicht goedkoper tickets boeken of ontdek je gratis activiteiten die je kunt ondernemen.

 

5. Routes plannen

 

Met bergdorpjes, mooie stranden, prachtige natuurgebieden en grote steden om te zien, is het gemakkelijk om een indrukwekkende en gevarieerde reisplanning te maken. Ook hier hangt het natuurlijk af van hoeveel tijd je in het land hebt en wat je interesses zijn. Verlang je naar wijnproeverijen in Toscane of pizza eten in Napels? Wat dacht je van de kastelen van Apulië of kunstmusea in Florence?

 

Zorg dat je voor jezelf al een route noteert, van de plekken die je graag wilt bezoeken. Dit kan je bijvoorbeeld op Google Maps doen, waarbij je ook eventuele leuke restaurantjes kan opslaan voor later!

 

6. Vlieg- of treinreis boeken naar Italië

 

De vlucht of treinreis kan je ervaring maken of breken en het boeken is de eerste stap waar jouw reis de werkelijkheid wordt. Bedenk of je met het vliegtuig of met de trein wilt gaan. Zo is de reis met de trein bijvoorbeeld ook milieuvriendelijker, kun je van alles onderweg zien en is het vaak ook voordeliger ten opzichte van het vliegtuig. Probeer de beste deal te vinden mocht je wel met het vliegtuig gaan, kijk bijvoorbeeld een dagje later of eerder dan je vooraf gedacht had, dat kan veel geld schelen!

Check ook altijd voor vertrek het reisadvies in Italië, zodat je op de hoogte bent wat dit voor je kan betekenen.

 

7. Accommodatie reserveren

 

Het reserveren van je accommodatie is de laatste stap bij het plannen van een reis naar Italië. Gelukkig is er alles van luxe hotels tot hostels en huuraccommodaties om te genieten tijdens je verblijf in Italië. Je kunt je verblijf voorafgaand aan je reis al boeken, of dit doen als je in Italië bent en rond wilt reizen. Wij adviseren altijd je eerste nacht alvast vast te leggen. Zo kun je bij aankomst gelijk naar je accommodatie en kun jij je concentreren op alle leuke activiteiten en het heerlijke eten in Italië!

september 26, 2022
ecotoerism1
Blog