Malta

 

Malta is een land met een groep van eilanden in de Middellandse Zee, drie eilanden in deze archipel zijn bewoond: Malta, Gozo en Comino. De hoofdstad van Malta is Valletta. Malta heeft een oppervlakte van 316 vierkante kilometer en circa 445.000 inwoners. De vlag van Malta heeft twee banen, van links naar rechts: wit en rood, in de linkerhoek staat het George kruis, gegeven aan de bevolking van Malta door koning George VI van het Verenigd Koninkrijk, het  kruis staat voor moed tijdens de tweede wereldoorlog.

vlag Malta

 

Het landschap van Malta is vlak tot heuvelachtig, er zijn veel rotsen en steile rotskusten, baaien en strandjes. In verhouding met het relatief kale landschap is er op Malta nog redelijk veel natuur en er zijn een aantal beschermde natuurgebieden. Malta is in zijn geheel een sfeervol eiland met veel bezienswaardigheden van traditionele vissershavens, historische steden, torens in het landschap, sfeervolle dorpjes tot grillige landschappen.

 

Natuurgebieden Malta

 

De natuurgebieden op Malta zijn onderverdeeld in: natuurreservaten, vogelreservaten en gebieden van wetenschappelijk belang en/of ecologisch belang.

Natuur- en vogelgebieden in het land zijn onder andere: Ghadira, Simar en het kleine eiland Comino met een QualityCoast gold nominatie voor duurzame toeristische bestemming. Er zijn twee kleine wetlands: Ghadira dit is een natuurreservaat bij Mellieha en het natuurreservaat Simar (Is-Simar) achter de Xemxija baai aan de westkant van de St. Paul’s Bay in het noorden van Malta. Van natuurhistorsich belang zijn gebieden met oude bomen, zoals de olijfboomgaard in Bidnija centraal in het noorden van het eiland waar de oudste olijfbomen ter wereld zouden staan. 

Op Malta en de andere eilanden van de archipel liggen verder de zeven “Megalithische tempels van Malta”, een Unesco werelderfgoed. De tempels worden gezien als architectonische meesterwerken.

 

Vakantiebestemmingen Malta en natuur en cultuur Malta van noord naar zuid:

vakantiebestemmingen Malta

 

natuur en cultuur Malta

 

overige informatie Malta