Mooiste stranden Portugal

 

Portugal heeft een vrij ruige kustlijn met schitterende rotspartijen in zee en goede zandstranden. Sommige stranden zijn het beste met de boot te bezoeken tijdens een excursie, onze top 10 mooiste stranden van Portugal:

 

Top 10 mooiste stranden van Portugal

 

1) Het Praia da Falesia is een lang zandstrand en grenst aan het Olhos de Agua strand. Beide stranden liggen in de gemeente Albufeira in het district Faro in de Algarve. Het Falesia strand ligt op ruim een kilometer van het dorp Olhos de Agua, langs de hele kust liggen zandsteen rotsen en wit poederzand van gemalen schelpjes.

 

2) Cascais ligt aan de Costa de Lisboa oftewel de kust van Lissabon. Rondom Cascais liggen verschillende stranden in vaak rotsachtige baaien, veel van deze stranden zijn populair bij windsurfers zoals het Praia da Guincho strand (nr. 8 in de top 10).

 

3) Het Ponta da Piedade ligt twee kilometer ten zuiden van Lagos in de Algarve. Aan de kust en in zee is een landschap van rotsen, grotten en tunnels. Met een kleine boot kunt u langs de rosten varen en verschillende baaien bezoeken. De rode en gele rosten hebben schitterende kleurschakeringen. Boven de rosten bij de vuurtoren is een parkeerplaats.

 

4) Het Olhos de Agua strand ligt bij de vissersplaats Olhos de Agua in de Algarve. Bij eb zijn de Olhos de Agua, de ogen van water, zichtbaar. De “ogen van water” zijn zoetwaterbronnen.

 

5) Het Praia da Rocha ligt in de gemeente Portimao in de Algarve. Het anderhalve kilometer lange strand ligt tussen de plaatsen Portimão en Alvor. Het Praia da Rocha is het bekendste strand van de Algarve en dankt zijn naam aan de rotsen op het strand en in zee.

 

6) Het Praia Dona Ana strand ligt bij Lagos in de Algarve, vanaf dit strand gaan er boottochtjes naar het Ponta da Piedada strand (nr 3 in de top 10). Het Praia Dona Ana strand ligt tussen de kliffen aan heel helder blauw zeewater. Het strand heeft de Blauwe Vlag en wordt wel het meest gefotografeerde strand van de Algarve genoemd.

 

7) De witte zandstranden van Troia liggen aan de Costa de Lisboa, de kust van Lissabon. Troia is een schiereiland en ook bereikbaar met een veerboot vanuit de plaats Setubal. Bij Setubal stroomt de rivier de Sado in de Atlantische Oceaan, in het gebied leven circa 30 dolfijnen (Tuimelaars) en ligt het Reserva Natural do Estuário do Sado (natuurreservaat estuarium van Sado).

 

8) Het Guincho strand ligt op vijf kilometer afstand van Cascais aan de kust van Estoril in het district Lissabon. Het is een populair strand bij surfers en er is verhuur van surfattributen, ook zijn er regelmatig wedstrijden. In de James Bond film “On her majesty’s secret service” was het Guincho strand een filmlocatie.

 

9) Het Praia da Luz strand ligt op zes kilometer van Lagos in de Algarve. Het Praia da Luz is een lang strand aan de Goudkust van de Algarve en wordt ook wel “het strand van het licht” genoemd. Het strand kreeg internationale bekendheid door de verdwijning van Madeleine McCann in een appartement bij dit strand.

 

10) Het zandstrand Praia de Odeceixe ligt in de gemeente Aljezur op de grens van de regio Algarve en de regio Alentejo in het natuurpark “Zuidwest Alentejo en Costa Vicentina”. Het is een Blauwe Vlag strand aan de voet van kliffen .