Marmari

 

Marmari ligt aan de noordkust van Kos tussen de plaatsen Mastachari en Tigaki, veertien kilometer ten westen van Kos-stad. Marmari is in de zomer en in de vakantie een levendige badplaats, in de winter een nagenoeg verlaten dorp, tijdens de vakantieperiode zijn er  winkeltjes, restaurants en bars geopend.

 

Marmari Kos

 

 

Strand Marmari

 

strand Marmari Kos

Marmari heeft een mooi lang zandstrand met wit en zilverkleurig zand met een lengte van ruim twee kilometer en met uitzicht op het eiland Pserimos. Pserimos is een smal eiland met een oppervlakte van ruim 14 vierkante kilometer en met circa 80 inwoners, het eilandje wordt vaak bezocht tijdens een boottochtje vanwege de mooie stranden. Het Marmari strand loopt langzaam af in zee en het krijgt bijna jaarlijks een Blauwe vlag voor schone en veilige stranden, het strand is populair bij gezinnen met kinderen en bij watersporters. Van Marmari wordt wel gezegd dat het een van de beste plaatsen van heel Europa is om te windsurfen. Het strand heeft goede faciliteiten zoals ligbedden, parasols en toiletten en veel watersportfaciliteiten.

 

Omgeving en vakantie

 

Het dorp is een goede uitvalsbasis om het eiland Kos te verkennen, er liggen goede fietspaden en er zijn fietsen te huur, bovendien is Maramri met de duinen en de bomen in het gebied een mooie omgeving om te wandelen. Op korte afstand van het strand liggen duinen en het wetland en zoutmeer Alykes, een beschermd natuurgebied. Vooral in de winter leven er veel flamingo’s en het natuurgebied kan gewoon worden bezocht. Er is ook een zoutwinninginstallatie die bekeken kan worden. Het tegenover gelegen Dikeos gebergte met de traditionele dorpen is een mooie bestemming voor een dagje uit en Kos-stad is goed bereikbaar met de bus. Er zijn goede hotels en appartementen voor een mooie vakantie, de hotels liggen dicht bij het strand en de meeste bieden all inclusive aan met een zwembad en speeltuin voor de kinderen. Een kleine supermarkt, het centrum, het strand en de bushalte liggen op loopafstand.