Vakantielanden buiten Europa

 

De vakantielanden buiten Europa op onze website zijn vooral gericht op winterzon vakantiebestemmingen. Landen buiten Europa kunnen lokaal wel goede ecotoerisme bestemmingen zijn. Het feit dat we er naar moeten vliegen over een vrij lange afstand geeft een erg hoge CO2 uitstoot, hierdoor zijn bestemmingen buiten Europa geen duurzame vakantiebestemmingen. Bij veel vakanties is het wel mogelijk om de CO2 uitstoot te compenseren door bijvoorbeeld mee te betalen aan de aanleg van bossen. Vakantielanden buiten Europa zijn vaak goede winterzon bestemmingen maar ook met veel culturele bezienswaardigheden en mooie rondreizen.

 

 

Buiten Europa staan deze landen op de site:

 

  • De Verenigde Arabische Emiraten een fascinerend land met enerzijds de rijkdom en anderzijds de tradities van eenvoud. Het staat ook bekend als een bijzonder gastvrij land. In de Verenigde Arabische Emiraten hebben we als vakantiebestemmingen de emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Ras al-Khamah en Sharjah.
  • Egypte is een typische winterzonbestemming omdat het in de zomermaanden vaak te warm is in het land met temperaturen van tegen de 40 graden. Vakantiebestemmingen in Egypte zijn: Hurghada, El Gouna, Makadi Bay, Marsa Alam, Marsa Matruh en Soma Bay, bezienswaardigheden in Egypte zijn onder andere Sharm el Sheikh, schiereiland Sinaï en Luxor.
  • Jordanië met de plaatsen en bezienswaardigheden: Akaba, Amman, Jerash, Madaba, Petra en Wadi Rum. Jordanië is een bijzonder mooi land voor een culturele rondreis.
  • Tunesië is een sfeervol en gastvrij land met veel stranden en een rijke cultuur. Vakantieplaatsen en bezienswaardigheden in Tunesië zijn onder andere: Hammamet, Port El Kantaoui, Sousse, Monastir en Kairouan een cultureel Unesco werelderfgoed en een voormalige hoofdstad van de Islamitische cultuur.
  • Marokko ten zuiden van Spanje met de plaatsen Agadir aan de kust, in het binnenland het levendige Marrakesh, Rabat een van de vier koningssteden en werelderfgoed Volubilis, een oude Romeinse stad.
  • Kaapverdië of Cabo Verde heeft een opmerkelijk mild klimaat het hele jaar door, met weinig verschil in de seizoenen. De gemiddelde jaartemperatuur is 24 graden. De eilanden voor een vakantie in Kaapverdië zijn Sal, Boa Vista en Sao Vicente. Op het eiland Santiago ligt de historische stad Cidade Velha, deze stad is de oudste nederzetting van Kaapverdië en het enige werelderfgoed. Kaapverdië is het hele jaar een mooi gebied voor een vakantie op een van de eilanden maar er zijn ook leuke rondreizen waarbij meerdere eilanden worden bezocht.

 

Landen en vakantiebestemmingen die geografisch gezien buiten Europa liggen maar toch Europees zijn zoals de Spaanse Canarische Eilanden staan op deze website bij de Europese landen.