Mooiste stranden Kos

 

De mooiste stranden op het eiland Kos in Griekenland, er zijn goede en mooie zandstranden op het eiland en veel van deze stranden zijn gemakkelijk bereikbaar. In de top 10 staan zowel de wat drukkere als rustige stranden maar allemaal met een mooie ligging en de meeste met mooi bijna wit zand.

 

mooiste stranden Kos

 

Mooiste stranden Kos – top 10

 

1) Het Marmari strand is een lang en vrij breed strand met mooi wit zand en ligt veertien kilometer ten westen van Kos-stad. Het Marmari strand heeft een lengte van ruim twee kilometer en ligt tegen een duingebied aan. Er zijn veel faciliteiten maar het kan in de zomer vrij druk zijn.

 

2) Het Mastichari strand ligt 20 kilometer ten westen van Kos-stad, het is een mooi wit zandstrand met bomen die tot op het strand groeien. Surfers vinden de branding hier ideaal en er zijn dan ook veel watersporters actief.

 

3) Het Lambi strand ligt dicht bij Kos-stad en is een mooi lang zandstrand, het is een goed georganiseerd strand met jaarlijks de Blauwe Vlag erkenning voor schone en veilige stranden. Het loopt langzaam af in zee en is populair bij gezinnen, in de zomermaanden is het vrij druk.

 

4) Het Psalidi strand ligt op korte afstand van Kos-stad, het is een lang zand met kiezel strand. Het strand wordt opvallend goed onderhouden, er zijn veel faciliteiten en het strand is goed bereikbaar.

 

5) Het Tigaki strand is een mooi wit en breed zandstrand in een mooie omgeving met duinen, er zijn veel voorzieningen, in de zomer is het vrij druk maar het is wel een gezellig strand.

 

6) Het Kardamena strand in het zuiden op het eiland Kos heeft mooi zacht zand en kristalhelder water, het strand is populair om te zwemmen en te zonnebaden. Er zijn veel voorzieningen en het strand is goed bereikbaar.

 

7) Het Limnionas strand ligt ten noorden van Kefalos in een smalle baai en in een mooie groene omgeving. Het strand heeft een mooie beschutte ligging en het water heeft een mooie diepblauwe kleur. Het Limnionas strand is het hele jaar door een rustig strand.

 

8) Het Lagades strand ligt in het westen op Kos tussen de plaatsen Kardamena en Kefalos. Het mooie witte zandstrand ligt in de Baai van Kefalos in een groene omgeving. Het is een relatief rustig strand, ook in de zomermaanden. In het verlengde van het Lagadas strand ligt het nog rustiger maar net zo mooie Magic strand.

 

9) Het Kamari strand bij Kefalos in het westen op eiland Kos is een relatief rustig strand in de Kamari Baai. Het heeft een lengte van circa vijf kilometer en ligt aan de voet van de Zini berg in een groene omgeving. Het is een Blauwe vlag strand met parasols en ligbedden. Het Kefalos strand en het Kamari strand sluiten op elkaar aan, het water is opvallend kristalhelder en er is leuk uitzicht op het eilandje Kastro.

 

10) Het Mystic-phenomenal strand ook wel Paradise strand genoemd ligt bij Kavo Paradiso in het uiterste westen van het eiland Kos op circa tien kilometer ten zuiden van Kefalos. Het is een schitterend wit zandstrand met een kristalheldere zee. Mystic-phenomenal, het mystieke fenomeen op dit strand zijn de luchtbelletjes die regelmatig in het water te zien zijn, deze luchtbellen worden gevormd door de verder niet-actieve vulkaan van het eiland Nisyros.