Mooiste stranden Spanje

 

De mooiste stranden van Spanje zijn gekozen door duizenden toeristen van over de hele wereld, deze top 10 lijst is samengesteld op basis van de uitslag van enquêtes op verschillende gerenommeerde reiswebsites. De ligging van de mooiste Spaanse stranden en de mooiste Spaanse eilanden zijn zowel drukke als rustige toeristische gebieden.

 

 

Top 10 mooiste stranden Spanje

 

1) Playa de las Catedrales ligt in de gemeente Ribadeo, provincie Lugo, regio Galicië, Spanje. Het Strand van de Kathedralen wordt ook wel het la Playa de Aguas Santas genoemd, het Strand van het Heilige water. De indrukwekkende kliffen lijken op de steunberen van een kathedraal. De bogen van wel 30 meter hoogte en de grotten van de kliffen zijn het beste te zien als het eb is. Het strand is een Spaans natuurmonument.

 

2) Playa de ses Illetes, eiland Formentera in de Balearen, Spanje. De Illetes zijn een aantal riffen en eilandjes in het uiterste noorden van het eiland Formentera , één van de Balearen. De stranden worden de Illetes stranden genoemd. Het gebied ligt in het natuurpark Las Salinas. De stranden bestaan deels uit zandduinen, het water is kristalhelder en er groeit zeegras (Posidonia).

 

3) Playa de La Concha ligt in de baai van La Concha in San Sebastian in Baskenland aan de Golf van Biskaje. Het is een mooi en populair strand aan een schelpvormige baai.

 

4) Playa de Bolonia ligt bij het kleine dorp Tarifa in Zuid-Spanje in de provincie Cadiz in de regio Andalusië. Het Bolonia strand en de Bolonia Baai is populair bij windsurfers, het is een lang zandstrand met een lengte van bijna vier kilometer. Bij het strand liggen de Baelio Claudia ruines vernoemd naar keizer Claudius, het is een van de best bewaarde Romeinse nederzettingen.

 

5) Playa de Zahara de los Atunes ligt aan de Straat van Gibraltar in de gemeente Barbate in de provicie Cadiz, regio Andalusië. De naam van het strand komt van de Sahara, het is een acht kilometer lang zandstrand met uitzicht op Afrika en omringd door de heuvels van Sierra del Retin. De omgeving staat bekend om de vele Aloë Vera planten.

 

6) Playa de Cofete ligt bij Morro Jable op het schiereiland Jandia op Fuerteventura  een van de Canarische eilanden. Het strand en het dorp streven een duurzame ontwikkeling na en hebben een QualityCoast Award.

 

7) Playa de la Lanzada ligt bij de plaats El Grove en is het meest beroemde strand van de regio Galicië in het noordwesten van Spanje. Het is een 2,5 kilometer lang zandstand, het omliggende duingebied is een beschermd Natura-2000 gebied.

 

8) Het Cala Bassa strand ligt bij de plaats Sant Antoni de Port Mani op het eiland Ibiza, een van de Balearen eilanden. Het lange zandstrand ligt tussen de rotsen en de bossen.

 

9) Es Trenc  ligt op Majorca, een van de Balearen eilanden. Het is een lang afgelegen wit zandstrand en een gedeelte van het strand is nudistenstrand. De omliggende duinen zijn een beschermd natuurgebied.

 

10) Playa de las Canteras ligt op Gran Canaria  een van de Canarische eilanden, het is een stedelijk strand bij de stad Las Palmas. Voor de kust ligt de koraalrif La Barra, steen vanuit dit rif is gebruikt voor de bouw van de La Santa Iglesia Catedral Basílica de Canarias oftewel de Kathedraal van Las Palmas.

 

 

Top 10 mooiste eilanden Spanje

 

1) Fuerteventura

2) Lanzarote

3) Tenerife

4) Menorca

5) Gran Canaria

6) Mallorca

7) Ibiza

8) La Palma

9) Formentera

10) La Gomera

 

Alle gekozen eilanden zijn deel van de Spaanse Canarische Eilanden  of de  Balearen