De populairste vakantiebestemmingen van dit jaar

Wil jij deze zomer op vakantie maar heb je nog geen idee waarheen? Dan zit je hier juist! Wij hebben namelijk de meest populaire vakantiebestemmingen voor deze zomer op een rijtje gezet. Voor iedereen die een zonbestemming zoekt in de vakantie, is er wel wat te vinden in dit lijstje; of je nu een verre reis wilt maken, of liever in Europa blijft. Hopelijk kunnen we je wat inspiratie geven voor je vakantie, want hier vindt je de 10 leukste, mooiste en meest populaire vakantiebestemmingen van 2021.

Spanje

Maar liefst 32% van de Nederlandse reizigers overweegt dit jaar naar Spanje te reizen als het reisadvies dat toelaat. Het land is daarmee de onbetwiste nummer één vakantiebestemming van Nederlanders in een jaar dat nog grotendeels in het teken van corona zal staan. Toch hoef je niet bang te zijn om weer hutjemutje met je buren te staan zodra de grenzen opengaan, als je de Costa del Sol tenminste achterwege laat. Ga in plaats daarvan hiken in het achterland van Catalonië of op bezoek bij sherryboeren in Cádiz. Een mooie groepsaccommodatie zul je hier zeker vinden.

 

Frankrijk

Bienvenue en France. De Nederlandse kentekens vliegen je om de oren bij het bedwingen van de tolpoortjes op de Route du Soleil. Een vakantie in Frankrijk staat -helaas- bij veel Nederlanders stipt op één en zo ook in onze top 10. Gelukkig is dit land groot genoeg: er zijn genoeg plekjes om de drukte te ontvluchten. En ja, ook op de populaire plekken. Verblijf je op een luxe camping aan de Cote d’Azur, neem dan de Train des Merveilles vanuit Nice. Dit ritje neemt je mee naar ongerepte bergdorpen: zo beleef je het pure Frankrijk zonder hordes toeristen om je heen. Ook in het zuidelijker gelegen Languedoc & Roussillon ontkom je niet aan je mede landgenoten. Wel kun je voor even ontsnappen aan de drukte tijdens een proeverij op een wijnboerderij. In alle rust zal dat wijntje toch nog net iets lekkerder smaken, Santé!

 

Lekker in eigen land naar Gulpen

Lekker in eigen land naar Gulpen

Het mooie Gulpen is te vinden in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Het dorp ligt bij de samenvloeiing van de Geul en de Gulp, op een hoogte van ongeveer 95 meter. De kern ligt aan de zuidzijde tegen de Gulperberg (157 m) aan. De ‘berg’ is een uitloper van het Plateau van Crapoel dat hier steil eindigt. Verder naar het zuiden liggen op de hellingen van het plateau enkele bossen: het Dunnenbos, het Wagelerbos en daarachter het Schweibergerbos.

augustus 22, 2021
ecotoerism1
Blog