Winterzon Europa

 

Een winterzon vakantie in Europa is genieten van warme temperaturen, mooie stranden en bekende bezienswaardigheden in de winter. De zon op zoeken tijdens alle wintermaanden kan in Europa in de landen Spanje, Portugal, Turkije en op Malta. De winterzon vakanties naar Cyprus lopen door tot en met november en starten weer eind maart.

 

 

De wintertijd is een ideale periode voor een winterzon vakantie, de prijzen voor een vakantie liggen laag en het is meestal niet druk in het hotel of aan de stranden. De winter is ook een uitstekende periode om de culturele bezienswaardigheden in een land te bezoeken, waar het in de zomer erg druk kan zijn bij bekende bezienswaardigheden is het in de winter lekker rustig en kan je ongestoord de tijd nemen om werelderfgoed of andere culturele bezienswaardigheden te bezoeken, bovendien zijn bij sommige attracties de prijzen in de winter lager. Een ander voordeel is de temperatuur, in de zomer bij ruim 30 graden een opgraving of ander cultureel erfgoed bezoeken kan vrij vermoeiend zijn, zeker als er langere afstanden gelopen moeten worden. In de winter bij een temperatuur van zo’n 18 graden is het prettiger om rustig het cultureel erfgoed te bezoeken en de omgeving te verkennen.

 

Winterzon bestemmingen Europa

 

Het eiland Madeira van Portugal en de Canarische Eilanden van Spanje zijn de beste zonzekere bestemmingen in de winter, het klimaat is subtropisch met nagenoeg geen seizoensveranderingen. De gemiddelde temperatuur op Madeira en de Canarische Eilanden is zowel in de zomer als in de winter 23 graden en er is weinig neerslag. Populaire winterzon bestemmingen in Turkije liggen aan de Turkse Rivièra met plaatsen als Alanya, Antalya, Belek, Bodrum, Didim, Fethiye, Kusadasi, Marmaris en Side met in oktober nog een gemiddelde temperatuur van 25 graden, in november een gemiddelde van 18 graden en vanaf december tot maart een gemiddelde van 15 graden.

 

 

Populaire winterzon bestemmingen op het vasteland van Portugal zijn de Algarve in het uiterste zuiden van Portugal en de Costa de Lisboa met Sintra en de kustplaatsen op korte aftand van Lissabon. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt in de Algarve tussen de 15 en 18 graden. Populaire winterzon vakantie bestemmingen op het vasteland van Spanje zijn de Costa del Sol in de regio Andalusië en de Costa Blanca in de regio Valencia. De Costa del Sol en de Costa Blanca hebben in de winter ook een mild klimaat met temperaturen tussen de 15 en 18 graden.

 

Het eiland Malta ligt ten zuiden van Sicilië de gemiddelde temperatuur in de wintermaanden ligt tussen de 12 en 17 graden. Het is in de winter een mooie bestemming om het werelderfgoed Valletta te bezoeken en om lekker te relaxen op een terras met uitzicht op de vissersbootjes.

 

 

Winterzon vakantie 2019

 

De beste zonzekere winterzon vakantie bestemmingen in Europa zijn de Spaanse eilanden Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote en Tenerife en het Portugese eiland Madeira. Het vasteland van Spanje, Portugal en Turkije zijn in de winter qua temperatuur prima om te overwinteren of om bezienswaardigheden te bezoeken maar deze gebieden zijn niet zonzeker genoeg voor een zonnige strandvakantie. Madeira en de Spaanse Canarische eilanden zijn ook tijdens de hele winter voldoende zonzeker om aan het strand te kunnen liggen en te gaan zwemmen in zee.

 

Een overzicht van alle vakanties op de Canarische Eilanden of de vakanties in Portugal

 

Het volledige winterzon vakantie aanbod voor het seizoen 2019 bij Sunweb:  winterzon vakantie

 

Veel landen met aanbod winter 2019 maar vooral een ruim aanbod bij Prijsvrij:  winterzon Malta en Cyprus

 

Op zoek naar last minute zonvakantie? Bij ZonvakantieDirect vind je hele scherpe last minute zonvakanties.