Mooiste stranden van Italië

 

Italië heeft een lange kustlijn en veel mooie stranden op het vasteland en op de eilanden, onze top 10 mooiste Italiaanse stranden:

 

Top 10 mooiste stranden Italië

 

 

1) Het Mattinatella strand bij Mattinata in de regio Apulië, het zijn twee stranden van elkaar gescheiden door een 100 meter brede rots. Het Mattinatella strand ligt in een schitterende omgeving met witte kliffen, groene heuvels en een strak blauwe zee op het schiereiland Gargano en 32 kilometer ten zuiden van de de stad Vieste.

 

 

2) Het strand Torro dell’Orso in de streek Salento in de regio Apulië (Puglia), het strand Torro dell’Orso ligt 16 kilometer ten noorden van de het dorp Otranto. Het is een breed strand met fijn zand met een lengte van 800 meter. Torro dell’Orso ligt tussen twee kliffen met de wachttoren “Toren van de Beer” op een van de kliffen, achter het strand liggen lage duinen.

 

 

3) Het Feniglia strand in de streek Maremma aan de Tyrreense Zee in het zuidwesten van de regio Toscane. Het lange zandstrand met een lengte van ruim zes kilometer ligt in een natuurreservaat en is de verbinding tussen het eiland Monte Argentario en het vasteland. Het Feniglia strand heeft een schitterende ligging met dennenbomen op de achtergrond en het strand loopt langzaam af in zee.

 

 

 

4) Het Praia a Mare strand ligt bij de plaats Praia a Mare in de regio Calabrië in het zuiden van Italië, het is een twee kilometer lang strand waarvan een gedeelte zandstrand en een gedeelte kiezelstrand. In het zuiden van het Praia Mare strand ligt tegenover het strand het eiland Dino. Een klein eiland met steile kliffen en veel grotten, de grootste grot is de Grotta Azzura, de blauwe grot en op het eiland Dino groeien zeldzame planten.

 

 

5) Het Scalea strand in de regio Calabrië in het zuiden van Italië, het lange en brede strand ligt aan de voet van de oude stad en de Torre Talao, een verdedigingstoren gebouwd in de zestiende eeuw. Scalea heeft een sfeervolle ligging met de heuvels op de achtergrond en ligt op korte afstand van het nationaal park Pollino.

 

 

6) Het Scala dei Turchi strand aan de kust van Realmonte in het zuiden van Sicilië. De Scala dei Turchi, de Trap van de Turken is zo genoemd vanwege de kalkstenen trap en de regelmatige Saraceense piraten invallen in het verleden. De karakteristieke witte kleur van de rots is gevormd door mergel, het strand wordt genoemd in de detectiveromans over inspecteur Montalbano van de schrijver Andrea Camilleri.

 

 

 

7) Het Isola Bella strand bij Taormina aan de oostkust van Sicilië. Isola Bella is een klein eiland bij Taormina en ligt in een baai van de Ionische Zee, het eilandje is via een smal pad verbonden met het vasteland. Isola Bella is een natuurreservaat en alleen het noordelijke deel is toegankelijk voor bezoekers. De twee stranden in de baai met uitzicht op Isola Bella zijn populaire stranden.

 

 

 

8) Het Lacona strand op het Italiaanse eiland Elba is een van de langste stranden op het eiland met een lengte van 1.200 meter. Het zandstrand ligt in het zuiden op Elba aan een diepe baai en in een duingebied, achter de duinen liggen dennenbossen.  

 

 

 

 

9) Het Cala Luna strand in het oosten op het Italiaanse eiland Sardinië ligt op korte afstand van het dorp Cala Gonone in de gemeente Dorgali. Het Cala Luna strand heeft een lengte van 500 meter en is een van de mooiste witte zandstranden op het eiland Sardinië, het heldere azuurblauwe water is bijzonder geschikt om te snorkelen of te duiken. Het strand is alleen per boot bereikbaar of via een mooie wandeling vanaf het Cala Fuili strand. De beroemde Bue Marino grotten liggen twee kilometer ten noorden van het strand.

 

10) De Chia stranden in het zuiden van Sardinië zijn een aantal stranden tussen Bithya en Capo Spartivento, achter de stranden ligt de Chia lagune waar flamingo’s leven. De mooiste Chia stranden zijn het lange zandstrand Porto Campana strand met een lengte van drie kilometer en het Su Giudeu strand met een lengte van 600 meter, beide gebieden zijn populair om te surfen en te duiken.